85 млади лекари кандидатстваха за стипендии от Съсловната организация. 27

...
85 млади лекари кандидатстваха за стипендии от Съсловната организация. 27
Коментари Харесай

Лекарският съюз подпомага финансово 27 бъдещи медици

85 млади лекари аплайваха за стипендии от Съсловната организация. 27 от тях ще бъдат подкрепени посредством обичайна стипендиантската стратегия за финансово стимулиране на бъдещи лекари от 5-ти и 6-ти курс, компетентност „ Медицина ", оповестяват от БЛС.

Сред класираните стипендианти и тази година има няколко цялостни отличници. Между тях са и братя близнаци с триумф от 6.00 по време на цялото следване. Всички класирани ще получават стипендии в размер на 150 лева в границите на една образователна година.

Младите лекари бяха класирани от комисия на БЛС с ръководител проф. доктор Христо Шивачев. Съгласно авансово оповестените условия на състезанието, стипендианти би трябвало да са постоянни студенти 5-ти или 6-ти курс със междинен триумф над 5,00 от началото на следването досега, а владеенето на непознат език дава преимущество при класирането.

С всички класирани в състезанието следва да бъде подписан контракт, който ще регламентира реда за приемане на стипендиите.

През цялата година остава отворена опцията за финансиране на научно-изследователски планове и участия в научни конгреси на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са приключили своята специализация, докторанти (редовни или на независима подготовка).

Студентите по медицина и в границите на тазгодишната акция ще могат да разчитат на финансова поддръжка при организирането и провеждането на медицински мероприятия, като конгреси, конгреси и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР