85-годишен петролен магнат се оттегли от бизнеса си, но в

...
85-годишен петролен магнат се оттегли от бизнеса си, но в
Коментари Харесай

Най-богатият човек, за когото вероятно не сте чували не знае какво да прави с милиардите си

85-годишен петролен магнат се отдръпна от бизнеса си, само че в изявление за продажба на бизнеса си той изглеждаше леко печален и нерешителен.

По-рано тази седмица Oутри Стивънс продаде компанията си Endeavor Energy Resources на Diamondback Energy.

Сделката е на стойност 26 милиарда $ в брой и акции и ще го трансформира в най-богатия петролен магнат в Съединени американски щати, заяви Bloomberg.

Но безмълвният Стивънс наподобява не желаеше да напусне компанията, която е основал през 1979 година. Той съобщи пред ), че е взел това решение най-много поради диагнозата му рак.

„ Хората там ще ми липсват. Това беше нещо като малко семейство. “

сподели той в неотдавнашно изявление за списанието

Стивънс дълго време се съпротивляваше на външните старания да продаде Endeavor. Компанията му беше една от последните самостоятелни огромни петролни компании в богатия Пермски басейн в Западен Тексас. Това обаче се трансформира, когато му слагат диагноза рак на простатата, споделя той пред TSJ.

Той съобщи, че не е решил да съобщи компанията на щерка си Линдал Грет, която е член на управителния съвет на компанията и има лични деца, както и че синът му не е част от фамилния бизнес.

Оутри Стивънс

Стивънс е добре прочут със скромния си жанр. Той пътува на работа със остарял Toyota Land Cruiser и лети с бюджетните полети на Southwest Airlines. Това отразява скромното му образование във плантация в централен Тексас, в която се отглеждат фъстъци и дини, съгласно профила му на ученик на Тексаския университет в Остин.

Въпреки голямото си благосъстояние и славата си, кариерната му като че ли остава фокусирана върху първичните му упоритости, които съгласно него са били „ да получава непрекъсната заплата и удобно пенсиониране “.

Стивънс дължи триумфа си на отвореността си към нови хрумвания и технологии. Както и на тактиката за сондиране с пари в брой, която съгласно Bloomberg му е помогнала да оцелее във финансовата рецесия през 2008 година. Тогава доста други американски компании в сектора банкрутираха.

„ Историята на петролната промишленост е цялостна с истории за хора, които печелят и губят благосъстояние няколко пъти. “

казва той

Запитан от TSJ какво ще прави с новопридобитите си милиарди, Стивънс отговори, че към момента не е мислил за това.

Продажбата на Endeavor изстреля Стивънс от 130-о на 77-о място в показателя на милиардерите на Bloomberg. Нетното му положение е повишено със 17,5 милиарда $ от този миг на предходната година. Към момента то се прави оценка на 23,5 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР