„Това е началото на един период, който вероятно ще продължи

...
„Това е началото на един период, който вероятно ще продължи
Коментари Харесай

Проф. Димитър Йончев: Напълно изчезна редът, въведен след Втората световна война

Това е началото на един интервал, който евентуално ще продължи много години, до момента в който се откри още веднъж някакъв постоянен европейски и международен ред . Редът след Втората международна война, който беше постоянен съвсем 80 години, изчезна изцяло. Новият ред би трябвало да е баланс сред трите сили – Съединени американски щати, Русия и Китай. Залог в тая игра е Европейски Съюз „.

Това мнение изрече пред БНР проф. Димитър Йончев, специалист по национална сигурност, като акцентира, че „ след 100 години този исторически миг ще се учи като начало на пренареждане на международния порядък“. 

„Това (военните дейности на Русия против Украйна) е камък в блатото на интернационалните връзки , които от доста години не бяха по този начин раздвижвани“, разяснява той.

Според него се следи военно-патриотично възобновление в Русия и поръчка на Путин и Кремъл да се подсигурява сигурността на Русия с недопускането на разширение на НАТО през Украйна.

Ако Украйна е била подсигурила в Конституцията си специфичен статут на двете области – Донецк и Луганск, както е съгласно Минските съглашения, в този момент няма да се стигне до това, счита специалистът. 

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Димитър Йончев в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР