„Продължаваме промяната“ стои зад вицепремиера Калина Константинова, обяви председателят на

...
„Продължаваме промяната“ стои зад вицепремиера Калина Константинова, обяви председателят на
Коментари Харесай

ПП подкрепи Калина Константинова, „Възраждане“ иска оставката ѝ

„Продължаваме промяната“ стои зад вицепремиера Калина Константинова, разгласи ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров:

„Ние стоим напълно като Политическа партия зад вицепремиера, мислим, че до момента се оправи отлично, държавното управление, всички бежанци бяха настанени, обгрижени, тъй че, да, сега имаме една преходна фаза, в която би трябвало да забележим по какъв начин първичната фаза на приемането на бежанците би трябвало да мине в една по-дългосрочна мярка и решение. Разбират всички, мисля, обикновено мислещи хора, че не може ние като страна и която и да била друга страна в Европа да обезпечи 5-звездни хотели  на бежанците. Така че обикновено в тази фаза на преход да има някакво напрежение и опозицията да подвига тази тема“.

Съпредседателят на „Демократична България“ и съдружен сътрудник в ръководството Христо Иванов дефинира думите на Калина Константинова по адрес на бежанците като неточност:

„Очевидно беше недомислена тази връзка, която сътвори доста повече въпроси в сравнение с отговори. Очакваме в границите на блиц контрола в петък, госпожа Константинова ще се яви в Народното събрание и се надявам, че ще забележим едни доста по-балансирани и ясни послания, които да отговорят на практическите въпроси по какъв начин България ще се погрижи за украинските бежанци“.

Петър Петров от „Възраждане“ изиска оставката на Константинова.

„Държа да припомня, че позицията на партия „Възраждане“ е оставка освен на Калина Константинова, само че и на цялото държавно управление, поради изцяло несъответстващата му политика освен поради несъответстващите дейности във връзка с този проблем с настаняването на непознатите жители, бягащи от войната“. 

Утре се чака Калина Константинова да бъде изслушана по тематиката за разселването на украинските бежанци. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР