„Преустановява се приема на предстоящи за раждане, поради липса на

...
„Преустановява се приема на предстоящи за раждане, поради липса на
Коментари Харесай

„Преустановява се приема за раждане. Поради липса на лекари“

„Преустановява се приема на идни за раждане, заради липса на лекари“. Това известие посреща пациентите в болничното заведение в Троян от няколко дни и стана причина за доста неспокойствие в обществените мрежи. Хората в града и в още една община са обезпокоени, че остават без място за раждане.

От болничното заведение обаче успокоиха, че мярката е краткотрайна – единствено за 4 дни, а повода са няколко болни медици.

„ Не сме затворили напълно отделението. Грешката беше, че погрешно сме показали повода в осведомителната табела – заради липса на лекари. Всеки доктор знае, че когато няма медици, отделението се закрива. Просто трябваше да упоменем, че е заради заболяване на личния състав и то в границите на 4-5 дни. До петък ”, изясни шефът на МБАЛ-Троян доктор Пенко Бамбов.



„ Бяхме сюрпризирани. Колегата се разболя, колежката – под карантина. Другата отиде да гледа майка си и аз останах самичък. Аз самичък не мога. Освен обикновено раждане, не мога самичък друго ”, показа акушер-гинекологът доктор Христо Добрев.

Около осем дами в Троянско имат термин за раждане тази седмица. „ На всички, които се водят при нас, им се обадихме персонално да си вземат документите и да имат подготвеност, при потребност, да пътуват към околните центрове. Решихме, че най-хубавият вид за дамите е да бъдат ориентирани към околните центрове, с цел да получат съответна помощ и всичко да приключи обикновено ”, сподели доктор Добрев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР