„Изпращам своите най-дълбоки съчувствия и уважение към семейството на сенатора

...
„Изпращам своите най-дълбоки съчувствия и уважение към семейството на сенатора
Коментари Харесай

Политици в САЩ почетоха паметта на сенатора Джон МакКейн

„Изпращам своите най-дълбоки съчувствия и почитание към фамилията на сенатора Джон МакКейн“, написа тази нощ в Туитър президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка кончината на сенатора републиканец, съобщи Ройтерс.

My deepest sympathies and respect go out to the family of Senator John McCain. Our hearts and prayers are with you!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 26, 2018

Министърът на защитата Джеймс Матис съобщи, че със гибелта на МакКейн „ губим човек, който праволинейно показваше най-хубавите идеали на нашата страна “.

Лидерът на болшинството в Сената Мич МакКонъл сподели, че „в епоха, изпълнена с цинизъм по отношение на националното единение и обществените институции“, животът на Джон МакКейн е ослепителен образец за „безграничен национализъм и саможертва“

Бившият президент демократ Барак Обама и брачната половинка му Мишел припомниха, че малко на брой от американците са били подложени на тествания, през които е минал сенаторът от Аризона, нито им се е налагало да демонстрират храброст като неговата. „Но всички ние можем да се стремим към тази храброст, с цел да сложим над себе си огромното добро“, написа някогашната президентска двойка.

Our statement on the passing of Senator John McCain: pic.twitter.com/3GBjNYxoj5

— Barack Obama (@BarackObama) August 26, 2018

Експрезидентът републиканец Джордж У. Буш съобщи: „Животът на някои хора е толкоз ослепителен, че е мъчно да си представим, че той ще свърши. Някои гласове са толкоз звънливи, че е мъчно да си помислим, че са заглъхнали. Джон МакКейн беше човек с дълбоки убеждения и родолюбец от върховен ранг“.

Губернаторът на Аризона Дъг Дюси посочи, че Джон Маккейн е „американец, който няма в никакъв случай да бъде забравен“. Той е колос. Икона. Американски воин. Но ние тук, вкъщи, сме най-горди да го назоваваме аризонец“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР