„Госпожа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4200

...
„Госпожа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4200
Коментари Харесай

Бившият шеф на „Кинтекс“: Г-жа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4200 т оръжие за там

„Госпожа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4200 тона българско оръжие за там.“ Това съобщи някогашният шеф на „Кинтекс“ на конференция в Българска телеграфна агенция на тематика „Истината за износа на българско оръжие за Украйна“.

За изказванията си той се базира на публични документи на Министерството на външните работи и полското летище „Жешов“.

По думите му хората имат право да знаят всички гледни точки за износа на оръжие, с цел да може да образуват свое лично мнение по въпроса.

Той напомни, че допреди 3 месеца беше изпълнителен шеф на „Кинтекс“ и не е бил спуснат парашутист с партийно предопределение, че „няма чичо владика“, а татко му бил диригент.

Сделките с оръжие за Украйна минавали с изключение на през Полша, и през Румъния и през Словакия. Досега изнесеното оръжие за Украйна е на стойност 1 016 милиарда евро, като ще имаме рекорден експорт на оръжие, може да доближи два или три пъти през 2022 година Търсене има за всичко, добави Михайлов.

Само за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени по въздух над 4 200 тона българско оръжие с подписа на Корнелия Нинова. Всички тези колета са разтоварени на полското летище „Жешов“ на 70 км от украинската граница, което задграничните медии сочат за главния транспортен хъб за военна помощ за Киев, уточни Михайлов.

Той изясни, че всички страни, които публично доставят оръжие за Украйна, го вършат през Полша – други разновидности за доставка съвсем няма. Друг логистичен метод за доставки на оръжие няма.

По море не може да се доставя, тъй като пристанищата на Украйна са обсадени от съветския морски флот. Самолет не може да се приземи непосредствено в Украйна, тъй като въздушното пространство на страната е доминирано от съветските Военновъздушни сили. Затова и единственият път за оръжейни доставки сега е по суша, и то основно през Полша, разясни Михайлов.

В тази връзка някогашният началник на „Кинтекс“ е изискал и получил публична информация от Министерство на външните работи за полетите с оръжие по това направление. От нея е видно, че единствено за първите 4 месеца от началото на войната в Украйна, са осъществени 60 полета от България до полското летище. Това значи, че самолети през ден са доставяли по 70 тона българското оръжие за Украйна, а калкулация по отношение на товарния потенциал на другите типове самолети демонстрира, че България е доставила общо 4200 тона оръжие за 4 месеца, безапелационен бе Михайлов.

За онагледяване Михайлов уточни, че това би била колона от 210 тира, подредени компактно един след различен в продължение на 4 км или от постройката на Народното събрание до зала „Арена Армеец“.

Нинова да твърди, че не знае къде отива българското оръжие – това е несъстоятелно изказване и е обидно към българските жители, уточни Михайлов.

Той дефинира като скандални думите на Нинова, че през последните 2 месеца не е провеждала съвещание на комисията, която издава разрешенията за износ на оръжие. Бившият началник на „Кинтекс“ се базира на думите на Нинова, че сега са арестувани контракти за 1 милиарда лева: „Представете си какви са пропуските за българската стопанска система и промишленост?“

Служебното държавно управление би трябвало да развърже възела, оставен от злокобното завещание на Нинова, настоя Михайлов и предизвести, че в случай че още 3 месеца продължава партийното надхитряне, военната промишленост на България ще бъде унищожена.

Александър Михайлов подозира, че Нинова е сложила капан на президента Румен Радев, тъй като неговият длъжностен министър на стопанската система, в случай че не позволи износа по насъбраните в комисията заявки, ще генерира митинги от сектора и лавина от искания към страната за неустойки и пропуснати изгоди. Ако експортът бъде утвърден, то тя ще прокламира, че българското оръжие отива в Украйна през трети страни – нещо, което самата тя позволяваше в продължение на месеци, означи Михайлов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР