„Доста сложен филм ще се разиграе. Ние вече гледаме няколко

...
„Доста сложен филм ще се разиграе. Ние вече гледаме няколко
Коментари Харесай

Евелина Славкова: БСП губи двойно от даването на военна помощ на Украйна

„Доста комплициран филм ще се разиграе. Ние към този момент гледаме няколко епизода от този филм. Днес ще забележим почти финала. Всеки от съдружните сътрудници се намира в комплицирана обстановка. И двете страни са губещи от тази обстановка.“ Това разяснява социоложката Евелина Славкова от Изследователски център „Тренд“ преди днешното парламентарно съвещание, на което ще се гласоподава да има ли военна помощ за Украйна.

„БСП ще са губещи след всички поръчки, че няма да поддържат даже един патрон да излезе за Украйна. Другите съдружни сътрудници също са губещи, тъй като огромна част от българското общество по-скоро чака България да остане неутрална в този спор. Българинът се опасява, че това може да ни въвлече във боен спор.
Българска социалистическа партия губи двойно – и от страна на българите, и от страна на своя електорат“, означи Евелина Славкова.

Българинът се опасява напълно прагматично и зад това се крие недоверието, че в такава обстановка можем да се оправим, че сме част от НАТО и по един или различен метод ще бъдем предпазени. Това е въпросителна, на която политиците би трябвало да извърнат внимание, разясни тя.

Според нея забавно ще бъде дали Българска социалистическа партия, „ако търсят малка врата да се измъкнат, а не хвърлят просто кърпата“, ще търси „разказ или ще изпълнят думите си, които Корнелия Нинова неведнъж заяви“.

Северна Македония сигурно ще бъде по-големият препъникамък, който може да разцепи обединението, акцентира социоложката. Червените линии няма по какъв начин да не доведат до срив в обединението, счита Славкова.

Президентът по всякакъв начин се пробва да се дистанцира от държавното управление. Това демонстрира, даже косвено казано, събаряне на доверието към този кабинет от страна на президента, посочи тя в предаването „Преди всички“.

„Отброяват се дните до края на това държавно управление. Изключително мъчно би издържало“, споделя Славкова.

Тя изрази песимизъм, че кабинетът би издържал до локалните избори и му даде небосвод до есента. По думите ѝ „това държавно управление ще се самосвали, не толкоз опозицията ще го свали“, а ГЕРБ печелят от това държавното управление „да пие тази горчива чаша от проблеми и кризи“.

В момента сме в енергийна рецесия, комбинацията с висока инфлация и невъзможността бизнесът да реши по какъв начин ще се оправя ще докара до обществено напрежение, което няма по какъв начин да не се отрази на държавното управление, уточни още Евелина Славкова.

„Правителството ще бъде сложено в пресата от няколко казуса. Тежестта на вътрешнополитическите е доста огромна. Когато бръкнеш в джоба на българина, това няма по какъв начин да бъде пропуснато“, съобщи Славкова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР