„Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което

...
„Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което
Коментари Харесай

Павел Христов: Ситуацията започва да прилича на все по-зле режисирана трагикомедия 


„Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което ще се яви на локалните избори и те вършат всичко допустимо, с цел да съботират локалната власт. Казусът с бюджета на Варна е не, че нещо не дава отговор на закона, а това, че би трябвало да се спъва ръководството на ГЕРБ и на Общинския съвет за предизборни дивиденти.“ – съобщи през днешния ден националният представител от ГЕРБ Варна адв. Бранимир Балачев, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Пълен парадокс и доказателство за голям напън, който се оказва върху службите, е да се издейства достъп до класифицирана информация на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев от страна на народни представители от Промяната. “ – съобщи на конференция през днешния ден депутатът Павел Христов, като цитира думите на народния представител от Политическа партия Калоян Икономов, казани час по-рано пред медиите: “ Аз съм приказвал с управлението на съответните органи, достъп до класифицирана информация ще бъде даден на Благомир Коцев “.

Представете си на какво са способни ръководещите от Промяната, които работят по този начин по висшите етажи на страната и службите, разяснява Христов. Скандалът с неналичието на достъп до класифирана информация на регионалния шеф на Варна лъсна след признанието на самия министър председател в отговор на парламентарно запитване. ГЕРБ/СДС – Варна излезе тогава с позиция, че е неприемливо в изискванията на война, която се води от три месеца до границата на България и на Европейски Съюз представителят на страната, който управлява Областния съвет за сигурност, да няма достъп до държавна и служебна информация.

Ако регионалният шеф апелира бюджета на Община Варна и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до основния прокурор на Република България за съзнателно саботиране на развиването на града. Това разгласи юрист Бранимир Балачев и за следващ път изясни с правни и финансови причини, че върнатите решения на Общински съвет от страна на Благомир Коцев блокират целия бюджет.

Целта на това саботиране на средствата за Варна в изискванията на най-тежка рецесия и без нито една отворена европейска стратегия за общините, е в действителност пускане на предизборната акция от страна на някои политици, разяснява още Балачев.

„Освен напън от страна на зам.-областния шеф от Демократична България, аз зървам и дългата ръка и на други двама-Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия и Костадин Костадинов от „Възраждане “. Техните общински съветници гласоподаваха срещу бюджета, което е доказателство, че двете партии не престават своята предизборна симбиоза от локалните избори през 2019 година, когато се оказа,че на балотажа Българска социалистическа партия има собствен претендент за кмет – Костадин Костадинов, напомни депутатът. Нека регионалният шеф да си признае кой го притиска по този начин, че с решенията си блокира парите на Варна, вследствие на което градът за първи път няма бюджет в средата на годината, прикани го националният представител Красен Кралев.

„За страдание на всички места обстановката стартира да наподобява на все по-зле режисирана трагикомедия. Положението с ръководството на бежанската рецесия го доказва“, добави депутатът Павел Христов.

„Варна е огромен град, само че не толкоз огромен, че да не знаем кой с кого играе и какви зависимости има. По този мотив желая да се обърна към регионалния шеф, всички знаем, че господин Коцев не е ястреб, не е човек, който самичък ще реши да апелира бюджета и да саботира естествената активност на Община Варна. Затова дано да премисли преди да нанесе тази голяма вреда на варненци. Всички знаем, че скоро това държавно управление ще си отиде и тези хора би трябвало да могат да погледнат естествените варненци в очите.

Другата значима тематика е акцията с преместването на украинските бежанци в други бази. Като член на комисията по туризъм, в последните месеци непрекъснато се срещахме с представители и ръководители на спешния щаб и други, алармирахме и предупреждавахме, че липсва осведомителна акция. Нито хотелиерите, нито самите бежанци бяха добре осведомени за проектите. Те не са неодушевени предмети и да ги местим от през днешния ден за на следващия ден на 500 километра. Във Варна има към 18 000 бежанци, като по предварителни данни настройката е 20% да се върнат в Украйна, защото няма изясненост какво ще се случи тук с тях, 40% ще се възползват от предложенията за деслоциране в страната, другите 40% ще търсят метод да се интегрират и си намерят работа и квартира. Голяма част от тези хора са с деца, те имат потребност от обучение, от здравно обслужване, по тази причина бежанците са резирвирани към преместването им“, разяснява Красен Кралев.

„Твърдението на Тонев, че бюджетът не е обсъждан с Министерство на финансите, не е истина. Той е утвърден и върнат назад, беше обществен. Липса на информация ли е това или се приказва 3 към 5? Абсолютно ясно е, че без приходите от продажбата на парцели и заема не можем да осъществяваме 14 плана. В противоположен случай би трябвало да вършим бюджет отначало или да орежем други пера. Драмата е това, че в бюджета е залегнало да се усилят заплатите на общинските чиновници. Няма логичност изказванието, че приходите от тези две спрени точки ще влязат догодина“, добави адв. Балачев.

„Промяната не знае по какъв начин се образува общински бъджет. Ако някой кара господин Коцев да саботира бюджета, дано си каже дали е Гуцанов, дали е различен. Просто е, възпитаник от трети клас ще схване, че приходната част е вързана с разходната“, добави Красен Кралев.

Заглавието е на редакцията
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР