“Леко изненадан съм от залавянето на Владимир Пелов в Ботевград.

...
“Леко изненадан съм от залавянето на Владимир Пелов в Ботевград.
Коментари Харесай

Кримипсихолог взриви ефира: МВР стана за смях с издирването на Пелов! Манталитетът им е фатмашки…

“Леко сюрпризиран съм от залавянето на Владимир Пелов в Ботевград. Първият път той се беше укрил във вилна зона над града. Допусках, че по-скоро ще страни от Ботевград. И евентуално по този начин е било за известно време. Какво е наложило да се стигне до този конфликт с другия участник в случая, не знам”, сподели престъпният психолог в ефира на Българска национална телевизия Росен Йорданов. Той е участвал в залавянето на Пелов преди години.

Йорданов допускал, че той няма да влезе в контакт с околните си. “Когато го заловихме предния път, играхме ва банк, допускайки, че той ще се свърже с майка си. Когато започнах да приказвам с нея, разбрах, че тя знае къде е той”, разясни психологът.

“В България има традиционен модел, постоянно началникът да го слагаме напред. Силно се колебая, че това което споделиха, е правилно. Колегите, които в действителност са работили, са си давали сметка, че той ще бъде с изменен външен тип. Става дума за неудачна интерпретация”, разяснява Росен Йорданов информацията, че полицията не е могла да го познае поради мощно променения му външен тип.

“МВР стана за смях. Това не е първият случай, когато не могат да издирят нарушител. Радостното е, че сега стават по-малко закононарушения. Но неприятното е, че Министерство на вътрешните работи не се модернизира, тя е закостеняла система. Мъчно ми е от тази работа. Щях да съм по-щастлив, в случай че самите служители на реда имаха по-голяма самочувствие и манталитетът им да е по-модерен, а не фатмашки”, сподели Йорданов.

Случаят с бягството от пандиза на Пелов не бил причина за искане на оставки. В Министерство на вътрешните работи имало “хората, които бабуват и получават заплати”.

Полицията не потърсила Росен Йорданов при издирването на Пелов, макар че бил стартират с навиците на нарушителя.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР