– Забързани в ежедневието не обръщаме внимание по време на

...
– Забързани в ежедневието не обръщаме внимание по време на
Коментари Харесай

Пазарувайте празничните си покупки сигурно

– Забързани в всекидневието не обръщаме внимание по време на покупката по какъв начин плащаме. Как можем да се предпазим от непозволено потребление на картата?

– В разгара на извършването на покупки преди Коледа е значимо да знаем по какъв начин да се предпазим от заплахата да бъдат източени дебитните и кредитните ни карти. Ние непрестанно обясняваме на клиентите си рисковете и по какъв начин те могат да бъдат избегнати. Моят съвет е да бъдете доста деликатни при потребление на своята карта в магазини и заведения, да не изпускате от взор картата, до момента в който завърши интервенцията и постоянно да прикривате ПИН-кода си при въвеждане. При онлайн покупките е значимо да пазарувате по опция при търговци, които са известни и познати компании. Сайтът, от който пазарувате с карта, би трябвало да е предпазен, като първоначално се изписва: https://. Страницата, на която при покупка въвеждате данните за картата си, би трябвало да има знак с катинарче в лентата за изписване на уеб адреса или долу в дясно на прозореца на браузъра.

– При онлайн покупките ли е максимален рискът?

– Сигурността, че никой няма да ви открадне или снима номера на кредитната карта, е едно от най-важните неща както за вас, по този начин и за вашата банка. Поради тази причина всички дебитни и кредитни карти на Алианц Банк са с включена 3D отбрана, която обезпечава оптимално равнище на сигурност при заплащания в Интернет. С 3D отбраната имате специфичен код за сигурност, сходен на ПИН-кода на мобилните ни телефони. Като започнете процедурата по заплащането в онлайн магазин, откакто въведете данните за картата, ще ви бъде пожелан и този скришен код. Той обезпечава спомагателна сигурност, тъй като за разлика от другите параметри, които се вкарват при заплащане онлайн, секретната ключова дума не се съдържа върху пластиката, а я знаете единствено вие. Другият значим миг е, че търговците също би трябвало да оферират услугата.

– Какво би трябвало да създадат потребителите, с цел да са спокойни и сигурни, когато имат кредитна карта?

– За да бъдат оптимално спокойни, предлагаме на нашите клиенти услугата SMS уведомяване и застраховка Сейф Кард. Със SMS известяването получавате известие на мобилния си телефон за всяка осъществена транзакция или опит за такава. По този метод си осигурявате надзор върху средствата по картата 24 часа в денонощието и постоянно сте наясно с каква сума разполагате след всяка осъществена транзакция. Така при възможна корист с данни от картата, ще бъдете прочут още при първи опит за машинация и може бързо да я блокирате.

Във връзка със отбраната и сигурността предлагаме на клиентите и застраховка „ Сейф Кард “, която покрива загуби вследствие непозволено изтегляне при кражба или загуба на банковата карта, възвръща разноските по изваждане на нови персонални документи и ключове, откраднати или изгубени дружно с пластиката. Цената на тази застраховка е извънредно налична и се равнява на 1 час паркинг в центъра на София.

– През последните години делът на хората с кредитни карти се усилва, само че се усилват и потребителите, които се оказват неинформирани за изискванията на прилагане? На какво да обръщаме внимание?

– Първото и най-важно нещо преди да се сдобиете с кредитна карта е да сте наясно, че тя следва да се употребява главно за безкасови разплащания – на ПОС терминал или онлайн. С нея разполагате с пари когато и да е до размера на кредитния предел. В практиката ни има и редица случаи, при които на клиентите им трябват пари в брой, когато е по-добре да се възползват от продукта кредит-овърдрафт, вместо да теглят от кредитната карта. Много от клиентите не са добре осведомени с таксите при изтегляне от банкомат от кредитна карта и дължимите лихви по-късно и в множеството случаи тогава идва разочарованието. Затова е значимо да се знае,  че с изключение на такса изтегляне, лихвата стартира да се начислява от деня на изтеглената сума. Моят съвет е авансово да се консултирате с банков чиновник, да бъдете наясно освен какъв предел може да отпусне банката, а и какъв брой ще ви коства. Тогава няма да има разочарования за клиентите, а единствено изгоди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР