– Венета, доколкото разбирам, тази година в конкурса за красота

...
– Венета, доколкото разбирам, тази година в конкурса за красота
Коментари Харесай

Венета Кръстева: Нашите момичета прекаляват с подобренията

– Венета, доколкото разбирам, тази година в състезанието за хубост ще има не две победителки – Мис България Свят и Мис България Вселена, а четири. Очакваш ли да се явят повече кандидатки?
– Да, към момента – до 1 септември, могат да се запишат на нашия уебсайт за кастинга. Включихме два нови състезанието – Мис Европа и Мис Гранд Интернешънъл, като вторият в последно време измести Мис Земя и се утвърди като трети по известност в света. Затова се отказахме от Мис Земя. Мис Европа също е известен, най-представителен за европейските страни. Мис Свят си е връх в конкурсната промишленост, той е и най-стар, само че Мис Вселена бих споделила, че е най-престижният. Мис Свят залага на щедрост, там няма бикини-тур и разголени тоалети, не може да си взела участие в някакъв тип еротични фотосесии – по долни дрехи или бански. Притежателите на състезанието са си англичани – традиционалисти. Мис Вселена залага повече на театралното шоу. Известен е като състезанието на Доналд Тръмп. Въпреки че той го продаде, когато влезе в политиката, уредниците са си същите, както и президентката Паола Шугър. Имам възприятието, че той продължава да стои зад състезанието, нищо, че последната година, когато участва, беше 2013-а, когато и аз участвах. Бяхме в Москва, по покана на Путин. Прекарахме 40 дни там,

в един хотел с Тръмп, на един и същи етаж


Ползвахме общи гримьорни, идваше на подготовките. Абсолютно земен човек, който обаче знае какво прави.

– Доста добре познаваш механизмите на състезанията. Много участия ли имаш?
– Аз съм взела участие с изключение на на Мис Вселена (2013 г.) и Мис Свят (2015 г.), и на съвсем всички състезания от веригата Мис Туризъм. Бях първата българка, която поканиха на Мис Гранд Интернешънъл през 2105 година След това взех лиценза и започнах да адресирам наши девойки. Това е тайландски конкурс, има го братът на краля. Участвала съм на 16 интернационалните състезанието – няколко в Европа, в Тайланд, Хонконг, Малайзия, Виетнам, Камбоджа, 3-4 в Китай.

– Обиколила си много страни…
– Искам особено да подчертая, че има доста състезания по света от всякакво естество, само че

единствено Мис Свят и Мис Вселена са в действителност на почтено равнище


с извънредно професионален екип и тези две събития движат международната фешън промишленост. Те са и най-гледаните. След това се подреждат премиите „ Оскар “, премиите „ Еми “, олимпийските игри и международното по футбол. Сред международните състезания за хубост има още най-много 3-4, които могат да се нарекат почтени и значими. Всичко друго са някакви конгреси, където има други ползи – дали ще са материални, дали от различен характер… У нас непрекъснато се приказва, че миски са се явявали и са спечелили някой международен конкурс, а него никой не го е чувал. Казвам го от позицията на участник в Мис Свят и Мис Вселена. Много хора се изричат за стилната промишленост, за състезанията, без изобщо да са взели участие. В тази сфера няма надзор сега в България. Всякакви хора могат да основат някакво събитие, да го кръстят конкурс за хубост и да приказват от позицията на експерти, а това е супер неуместно в случай, че ти по никакъв метод не си бил в тази сфера, не си видял по какъв начин работят международните организации. Единствената, която е взела участие на Мис Свят и има класиране, е Жени Калканджиева. И е изцяло обикновено тя да навлезе в модата и организационно, само че не и тези, които са спечелили някакви състезания, за които не сме и чували.

– Неотдавна една участничка в някакъв конкурс сподели, че у нас всичко е предрешено, продадено. Така ли е?
– Ако ме питаш съответно за нея, тя не беше нашата победителка. Вероятно е била посъветвана за пиар да наплюе българските състезания, без значение кои. И тя реши да намести Мис Вселена до тях, потвърждавайки, че там нещата се уреждат посредством секс. Ако се уреждаха по този метод, може би дребни страни като България щяха да са най-малко измежду финалистките… А ние на Мис Вселена нямаме класиране даже в Топ 15. Единственият ни триумф, отново споделям, е на Жени Калканджиева на Мис Свят през 1996 година

Божил Добрев: Всяко пътешестване се равнява на един университет


Авторът на първия у нас „ Пътеводител за електронно държавно управление ” е обиколил пет континента за 50 години


– Откъде пристигна тръпката към непознатото?
– Както в някои хора е заложено да могат да свирят на музикален инструмент, да танцуват или да спортуват, очевидно при мен е заложен стремежът към пътешествия. Още от нежна възраст. Има доста книги, които са ме вдъхновявали – като стартираме с романите на Жул Верн и великите пътешественици и стигнем до Симеон Идакиев, или до един малко прочут, само че доста сериозен правист и странник – проф. Константин Кацаров. Така взех решение, че каквито средства мога да отделя, ще ги употребявам за пътувания.

– Не омръзват ли пътешествията?
– Никога не омръзват. Защото постоянно има нещо ново, някакво предизвикателство. И това компенсира умората, която се натрупва по време на пътешествията. В момента, в който потегли да пътувам, към този момент мисля за идващото странствуване.

– Може би работата в региона на осведомителните технологии е тласъкът, който ви насочва към разнообразни типове откривателства?
– Без подозрение, опознаването на нови страни, култури, части от международната история, кулинарни и музикални обичаи, обогатява и трансформира вечно. Някои споделят, че щом човек открие насладата на пътуването, желае още и още. Едно е несъмнено – пътувайки, всеки натрупа скъпи мемоари, които са безконечни, до момента в който е жив, и са благосъстояние, което никой в никакъв случай не може да му отнеме.

– Както във всяко прекарване, и в пътешествията има неща, които ти подвигат адреналина на макс. Какви рискове срещнахте по местата, на които сте били?
– Слава богу, някаква огромна заплаха не съм преживявал, само че имаше една преживелица, която много ни разтресе. Бяхме на кану в река Замбези в Зимбабве, Южна Африка, където се намира водопадът Виктория, и от лявата страна се появиха хипопотами, а от другата крокодили. И трябваше доста бързо и деликатно да се измъкнем от това обграждане. Хипопотамите са големи животни. Ако извърнат лодката, свършено е с нас. И сме право в устите на крокодилите (смее се).

– Предава ли се пристрастеността към пътешестване по завещание?
– Децата ми също обичат да пътуват. Винаги приканвам: пътувайте, през днешния ден има доста повече благоприятни условия и във всяко пътешестване можете да видите и хубави, и неприятни неща. А хубавите си заслужават. Гьоте споделя, че всяко пътешестване се равнява на един университет. Благодарение на това съм приключил доста университети.

– Как планирате пътуванията си? Кой ви съпровожда?
– Винаги си маркирам цел, стартирам да изследвам опциите, предпочитам с какво да пътувам – било с транспортен съд, било със самолет… Аз съм измежду щастливците, които пътуват с обичаната жена – Елеонора, и с доста положителни другари. Вече 50 години дружно с едно приятелско семейство сме на всички места по света – Европа, Азия, Австралия.

– Водите ли си статистика за посетените страни?
– Пътувал съм в 80 страни, бил съм в 350 града на пет континента през миналия половин век. Описал съм естествени и културни забележителности, само че и занимателни и поучителни случки, които могат да са от изгода за бъдещите пътешественици. Една от обичаните ми тематики са срещите с разнообразни хора, които остават незабравими. Има цяла глава, отдадена на кулинарните обичаи в страните, които съм посетил. В Азия да вземем за пример най-вече ми харесаха морските блага, приготвени на барбекю и с разнообразни лютиви сосове. В Африка пробвах месо от зебра и от крокодил. Във Франция ядох капама с риба – както ниe я вършим с кисело зеле, ориз и три типа месо, по този начин те поставят три типа риба. Европа влиза ли в полезрението ви или е прекомерно близо?

Разбира се, като всеки европеец най-вече пътувам из Старата госпожа. Познавам страните към Алпите и напряко съм влюбен в Южна Европа с многото слънце, исторически монументи, хубава храна и вино. Северна Европа е студена, само че забавна и величествена, страните от Бенелюкс, дребните страни, са безспорен оазис на мира и благополучие.

* Обявиха Сузанита за злополучие поради разголени фотоси


* Наталия Гуркова разпуска в разкош


* Внучката на Симеон издава албум


* Глава на римски император излезе край с. Гиген


* Евгени Петков – първият български еко дизайнер


* Нургюл Йешилчай се снима в нов турски сериал – „Гюлпери“


ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 29 АВГУСТ!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР