82 заявления за гласуване с подвижна урна от карантинирани са

...
82 заявления за гласуване с подвижна урна от карантинирани са
Коментари Харесай

82 лица под карантина са подали заявление за гласуване в София

82 заявки за гласоподаване с преносима урна от карантинирани са подадени до този миг в София. Крайният период да се съобщи това е 31 март. С право да заявят преносима изборна кутия са лицата, които към 4 април са сложени под наложителна карантина.

Столична община дава в портала си няколко разновидността за подаване на заявление - саморъчно написано, посредством упълномощено лице с пълномощие, само че без нотариална легализация, изпратено по пощата и по електронен път на електронната поща. Въпроси могат да бъдат задавани на безплатния телефон.

Общината е осигурила дребни кутии за преносими урни за облекчение на членовете на комисиите. Осигурени са и защитни костюми и превоз. Предвид многото карантинирани евентуално ще се наложи да има доста преносими секции.

" Има огромна възможност тези преносими секции да бъдат доста за територията на Столична община. По данни, които имаме от РЗИ за хората сложени под карантина, в случай че приемем, че от 20 до 30% ще гласоподават, ще заявят това предпочитание, значи, че тези секции може би ще надвишат и над 200 ", изясни секретарят на Столична община Венера Милова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР