82-годишният алжирски президент Абделазиз Бутефлика е в реанимация в Женевска

...
82-годишният алжирски президент Абделазиз Бутефлика е в реанимация в Женевска
Коментари Харесай

Ранени и арести при най-масовите протести в Алжир след Арабската пролет

82-годишният алжирски президент Абделазиз Бутефлика е в реанимация в Женевска болница. Той е бил превозен до Швейцария със аероплан съвсем в безсъзнание, оповестява ливанската телевизия " Ал Маядин ". Снощи при митинги против нов президентски мандат на Бутефлика се стигна до конфликти с полицията.

 © БГНЕС
Президентът Бутефлика е на власт от 20 години и страда от затруднения след инсулт през 2013 година Масови демонстрации против желанието му да се кандидатира за пети мандат на изборите през април нощес прераснаха в конфликти с полицията.

Съобщава се за десетки ранени, в това число служители на реда. Има и задържани жители, а 60-годишен мъж е умрял от инфаркт.

Полицията в столицата употребява мощ против младежи, които съумяха да нахлуят в първокласния хотел " Ел Джазаир ". Той се намира на улицата, която води към постройката на президентската институция. Изпочупени са коли и витрини.

Срокът за подаване на кандидатури за президентските избори на 18 април изтича на следващия ден. По закон Бутефлика би трябвало да внесе своята персонално. Той съобщи планове за нов мандат на 10 февруари. Антиправителствени митинги са в ход от една седмица.

Снощи за първи път националната телевизия стартира вечерната си емисия с фрагменти от деянията и загатна за вълнения в столицата, принудили полицията да употребява сълзотворен газ. Сегашното неодобрение е най-масовото в Алжир след Арабската пролет преди осем години.
 Един човек почина по време на антиправителствените митинги в Алжир Един човек почина по време на антиправителствените митинги в Алжир
Протести и арести тази нощ по време на антиправителствените протестви в Алжир. Хиляди стачкуваха в центъра на столицата и в огромните градове на стра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР