82-годишна жена във Вали, Алабама, бе арестувана на 27 ноември,

...
82-годишна жена във Вали, Алабама, бе арестувана на 27 ноември,
Коментари Харесай

Баба беше арестувана, защото не си е платила таксата за боклука

82-годишна жена във Вали, Алабама, бе задържана на 27 ноември, откакто се твърди, че не е платила таксата си за събиране на боклука в размер на 77,80 $.

Съобщава се, че Менефийлд е получила предизвестие през август, че не е платила за боклучарската си услуга за юни, юли и август. В изказването също по този начин написа, че управляващите са се опитвали неведнъж да й се обадят и по-късно са се пробвали да се срещнат персонално с нея в дома й.

Когато опитите им срещат крах, те оставят записка на вратата с информация, в това число повода за визитата им и номер, на който да се обади.

Предупреждението също по този начин осведоми дамата, че би трябвало да се яви в съда на 7 септември 2022 година Когато не се явява обаче, към този момент е издадена заповед за ареста й.

Когато й стана ясно, че фактически е задържана поради неплатена сметка за отпадък, тя пита един от служителите на реда: „ Нима не се шегувате?! “ Те не се шегуваха… Менефийлд обаче споделя, че счита, че сметката е била платена, „ само че те споделиха, че не е “.

Когато служителите на реда я осведомят, че би трябвало да я закопчаят с белезници, тя поставя ръце зад тила си. Те обаче й споделят, че може да държи ръцете си и начело, няма проблем, и тя прави каквото й споделят. „ А белезниците! “, спомня си, „ Бяха толкоз тежки. “

Менефийлд споделя, че по-късно един от служителите на реда се опитал да я успокои да не плаче, което я подтикнало да го попита: „ Как ще се почувстваш, в случай че дойдат и арестуват баба ти? “

Служителят не дал отговор.

„ Щастлива съм, че внуците ми не бяха тук, с цел да видят това “, споделя тя пред медиите. „ Това би ги разстроило. Толкова ме беше позор. Много се трежова. “

Според полицейското ръководство на града услугите на Менефийлд са спирани 3 пъти през последните 2 години заради неплащане, а архивите от 2006 година насам демонстрират, че има още минимум 22 други сходни случая поради същото нарушение.

„ Въпреки че нашите чиновници могат сами да преценят какво да вършат по избрани въпроси “, се споделя в изказване на полицията, „ насилственото осъществяване на заповед за арест, издадена от съда и подписана от магистрат, не е едно от тях. Г-жа Менефийлд е третирана почтително от нашите чиновници при осъществяване на техните отговорности и е освободена против гаранция, както е предписано в нарушаването. “

Менефийлд твърди, че в никакъв случай не е получавала уведомление да се яви в съда и, че в случай че сметките й не са били платени, кофите й за отпадък просто е трябвало да бъдат отнесени и услугата й да бъде спряна. Тя прибавя още, че счита ареста за неправдив и непотребен.

„ Бях смутена, тъй като не знаех за какво ще идват и ще ме арестуват “, споделя старата жена.

След ареста си Менефийлд е отведена в пандиза във Вали и макар че не остава там дълго, тя споделя: „ Бях в малко, сходно на клетка нещо в полицейския сектор. И им споделих: „ Ще ме заключите в тази клетка ли? Трябва да се срамувате от себе си. “

Дъщеря й Некети Тъкър в това време споделя, че неплатените сметки въобще не е трябвало да се считат за закононарушение.

„ Това не е незаконно действие “, споделя тя. „ Това е напълно поправимо нарушаване, в случай че не друго. “

Тъкър също прибавя, че няколко членове на фамилията от този момент са се пробвали да платят сметките на Менефийлд – само че Службата за използване на публичния кодекс на долината им е споделила, че не могат.

 Lee Hedgepeth/Facebook

Домът на Марта Менефийлд във Вали, Алабама, където тя живее от 30 години.

Целият случай също е имал трайно влияние върху самата Менефийлд, религиозна южнячка, която живee в къщата си от 30 години и е прекарала по-голямата част от своя живота като болногледач или на възрастни хора, или на деца.

„ Поговорих си с Бог малко “, споделя тя. „ Предполагам, тъй като бях толкоз смутена. Имах детска градина тук от 8 години и молех Господа. Казах му: „ Защо това се случва с мен, колкото доста съм направила за хората, Господи? Плащам десятъците си всяка неделя. Станах част от черква. Просто разпитвах. Нещо просто не е наред. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР