812 зрелостници и завършили минали години са заявили желание да

...
812 зрелостници и завършили минали години са заявили желание да
Коментари Харесай

812 ученици от Пловдивско на поправка на зрелостен изпит

812 зрелостници и приключили минали години са декларирали предпочитание да се явят на поправителната сесия на държавните зрелостни изпити в Пловдивска област. Сред тях са скъсаните на постоянната сесия и младежи, които не са се явили на нея, тъй като са били оставени на поправителни изпити поради двойки за годината.

Общият им брой е по-висок по отношение на предходната година, когато заявки за поправките подадоха 754-ма, само че действително се явиха единствено 485 души, като съвсем половината отново се провалиха.

До 22 август ще бъдат подготвени описите с позволените, а на идващия ден ще се раздават служебните бележки за явяване на поправките на матурите.

Изпитът по български език и литература е на 28 август, а вторият наложителен държавен зрелостен изпит по избираем предмет - на идващия ден. ДЗИ по избор ще се проведат в интервала 30 август - 4 септември.

Регионалното ръководство на образованието е определило 7 пловдивски учебни заведения, в които да се проведат изпитите. Това са ПГ “Ана Май ", ПГ по автотранспорт „ Гоце Делчев ", ПГ по строителни технологии “Пеньо Пенев ", ПГ по туризъм „ Проф. Асен Златаров ", ПГ по битова техника, ПГ по хранителни технологии и техника и СУ “Никола Вапцаров ".

За младежите от района центровете са три - в Карлово, Асеновград и Перущица.

Крайният период за оповестяване на резултатите е 10 септември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР