8000 крачки, равняващи се на около 6,4 км, веднъж или

...
8000 крачки, равняващи се на около 6,4 км, веднъж или
Коментари Харесай

Изминаването на 8000 крачки дори веднъж седмично намаляват риска от преждевременна смърт

8000 крачки, равняващи се на към 6,4 км, един път или два пъти в седмицата понижават риска от преждевременна гибел, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на научно проучване, оповестено в профилираното издание на Американската здравна асоциация " ДЖАМА Нетуърк Оупън ".

Учени от университета в Киото, Япония и университета в Лос Анджелис, Калифорния, Съединени американски щати са анализирали данни от изследване измежду 3101 американци. Изводите са, че тези, които вършат най-малко 8000 крачки един път или два пъти в седмицата, са по-нискорискови за гибел в идващите 10 години с 14,9 % спрямо тези, които не вървят пеш.

За тези, които вършат 8000 крачки от три до седем пъти в седмицата, рискът пада с 16,5 %.

Ползите за здравето от ходенето пеш един път или два пъти в седмицата е изключително забележима при хората над 65 години. Според учените броят на дните в седмицата, в които се вършат сходни дълги разходки, е обвързван директно с съкращаване на риска от смъртност в резултат на сърдечно-съдови болести.

За задачите на проучването са взети поради данни на пациенти в интервала 2005-2006 година, а по-късно е изследвана смъртността измежду участниците.

632 души не са съумели да доближат лимита от 8000 крачки един път в седмицата, 532 са правили този брой крачки един път или два пъти в седмицата, 1937 души са достигали лимита три до седем пъти в седмицата.

Повишената физическа интензивност понижава риска от развиване на сърдечни болести, затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане и меланхолия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР