8000 крачки, равняващи се на около 6,4 км, веднъж или

...
8000 крачки, равняващи се на около 6,4 км, веднъж или
Коментари Харесай

8000 крачки веднъж или два пъти в седмицата удължават живота

8000 крачки, равняващи се на към 6,4 км, един път или два пъти в седмицата понижават риска от преждевременна гибел, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на научно проучване, оповестено в профилираното издание на Американската здравна асоциация " ДЖАМА Нетуърк Оупън ". 

Учени от университета в Киото, Япония и университета в Лос Анджелис, Калифорния, Съединени американски щати са анализирали данни от изследване измежду 3101 американци. Изводите са, че тези, които вършат най-малко 8000 крачки един път или два пъти в седмицата, са по-нискорискови за гибел в идващите 10 години с 14,9 % спрямо тези, които не вървят пеш.

За тези, които вършат 8000 крачки от три до седем пъти в седмицата, рискът пада с 16,5 %.

Ползите за здравето от ходенето пеш един път или два пъти в седмицата е изключително забележима при хората над 65 години. Според учените броят на дните в седмицата, в които се вършат сходни дълги разходки, е обвързван директно с

съкращаване на риска от смъртност в резултат на сърдечно-съдови болести.

За задачите на проучването са взети поради данни на пациенти в интервала 2005-2006 година, а по-късно е изследвана смъртността измежду участниците. 

632 души не са съумели да доближат лимита от 8000 крачки един път в седмицата, 532 са правили този брой крачки един път или два пъти в седмицата, 1937 души са достигали лимита три до седем пъти в седмицата. 

Повишената физическа интензивност понижава риска от развиване на сърдечни болести, затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане и меланхолия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР