80 състава се включват в Пролетно надиграване“ 2018, което ще

...
80 състава се включват в Пролетно надиграване“ 2018, което ще
Коментари Харесай

80 състава се включват в „Пролетно надиграване“ 2018

80 състава се включват в „ Пролетно надиграване “ 2018, което ще се организира на 17-ти и 18-ти март в Гранд Мол. Фестивалът се провежда с поддръжката на Община Варна.

Танцьорите ще се състезават в 3 категории: фолклорни ансамбли, школи и клубове за национални хора и танцови сформира, като в последната категория участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 година, от 14 до 18 година и над 19 година Всички ще се надпреварват за признанието на публиката и за оценките на жури с ръководител проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове доктор Данислав Кехайов – основен живописен началник на отбор „ Пирин “, и проф. доктор Антон Андонов – началник катедра „ Хореография “ на АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в отбор „ Тракия “.

Победителите във всички категории ще бъдат отличи със статуетки, плакети и парични награди, като общият награден фонд е в размер на 6500 лева Водещ на шоуто ще бъде Венцислав Димов.

Гости на фестивала ще бъдат фолклорен танцов отбор „ Варна “, детски национален хор „ Медени звънчета “, с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора Славова, гайдарски оркестър, с началник Драги Драгнев. Николина Чакърдъкова дружно с Неврокопския танцов състав ще изнесат концерт на 17-ти март от 19ч. Входът за всички събития в „ Пролетно надиграване “ е свободен. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР