80-годишният чинар Акташ 10 години трупа успехи и в България

...
80-годишният чинар Акташ 10 години трупа успехи и в България
Коментари Харесай

Тук направихме инвестиции за 20 млн. долара

80-годишният чинар Акташ 10 години натрупа триумфи и в България

 

Сами Ерол е магистър инженер-химик, има и предпазена докторантура по химия. Бил е ръководител и член на управителните препоръки на няколко неправителствени организации по обзор и надзор на качеството в Турция. В момента е член на Борда на шефовете и изпълнителен шеф на „ Акташ Холдинг “. Дружеството, което тази година празнува 80-годишнина, означи 10 години от старта на индустриалната си активност в България. В индустриална зона Куклен е построен съвременен цех, в който се създават въздушни суспензионни системи с приложение при моторните транспортни средства - камиони, рейсове, леки и тежкотоварни коли. Благодарение на тези артикули колите се движат по-сигурно, а придвижването е по-комфортно. Разговаряме с господин Сами Ерол за достиженията на компанията в България и в международен мащаб.

10 години след старта на „ Техно Акташ “ в България каква е равносметката? Удачна ли е  инвестицията в страната?

- Преди 10 години, когато тръгнахме по този път, предвидихме конструкция, която да ни направи водачи на европейския пазар и сдружение, което ще се разраства непрестанно в България. След 10 години ние се превърнахме в една от трите марки, които са най-добре познати по света. Получихме редица награди за нововъведения, за изследване и развойна активност. Следователно ние достигнахме равнището, към което се стремяхме преди 10 години.

Какъв е потенциалът на завода край Куклен и каква част от общото произвеждане на холдинга се създава там?

- Производството, което групата на Акташ осъществя в България, е сред 25 и 30 % от общото произвеждане.

Каква е числеността на служащите и чиновниците, които работят
тук?


- В момента нашите чиновници са над 100 души. С спомагателните вложения, които направихме предходната година, тази численост следва да се разраства.

Уточнете какви са новите вложения, вложени предходната година.

- Направихме две съществени вложения - в построяването на нова складова база, а вътрешната постройка оборудвахме с спомагателни индустриални линии. Инвестициите към момента не престават и ще приключат към края на тази година. За 10 години досега сборът на вложенията за изследване и развойна активност, технологии и произвеждане е почти 20 млн. $.

А какви са дълготрайните индустриални проекти на „ Техно
Акташ “?


- Ние сме доста удовлетворени, че към този момент 10 години правим сполучлива активност в България. Имаме концепция високотехнологичните елементи за суспензионните артикули да стартираме да произвеждаме тук. Планираме и разнообразни продуктови групи, които сега се създават в други наши заводи, да се вършат и тук. В тази връзка ще се наложи да изградим нова фабрика, най-вероятно в Пловдив. В града вложенията като цяло се разраснаха и има недостиг на квалифицирана работна ръка,  но се надяваме този проблем да разгадаем благодарение на локалните управляващи.

Тази година „ Акташ Холдинг “ има 80-годишнина. Трудно е да се изброят всички достижения за тези години, само че въпреки всичко с какво най-вече се гордеете?

- През последните 25 години достигнахме до такова равнище, че осъществяваме износ към 125 страни. Производствените ни центрове и логистични бази са в шест страни - България, Съединени американски щати, Германия, Бразилия, Китай и Турция. Радваме се на доста национални и интернационалните награди за триумф. Сред тях е наградата за почитание към индивида и премия за безвредни и здравословни условия на труд в България. Благодарение на обществените действия, които правим в Пловдив и община Куклен, сме отличени и с премия за поддръжка на творчеството и обществените мероприятия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР