80% е готово физическото изпълнение на участъка от Ябланица до

...
80% е готово физическото изпълнение на участъка от Ябланица до
Коментари Харесай

Николай Нанков: През 2021 г. ще бъде готова АМ Хемус до разклона за Плевен и Ловеч

„ 80% е готово физическото осъществяване на сектора от Ябланица до разклона за Тетевен на Пътен възел Боаза . Там сме поели ангажимент със 7-8 месеца предварително - октомври тази година, да го въведем в употреба. През 2021 година автомагистрала " Хемус " би трябвало да е подготвена до разклона за Плевен и Ловеч “.

Това сподели в Плевен зам.-министъра на Министерство на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той сподели, че идната седмица ще стартира поетапното строителство на останалите 56 километра до разклона Плевен-Ловеч.

„ Там имаме подготвени механически планове, организираме отчуждаванията и имаме към този момент подготвени отчуждени терени по този начин, че другата седмица ще дадем старт на тези 56 киометра. Държавното сдружение „ Автомагистрали “ ще ги построява до пътя Ловеч-Плевен “, сподели Нанков.-->

Той добави, че по пътя за прохода „ Беклемето “ главно е останал сектора от околовръстното шосе на Ловеч с тунела , който би трябвало да бъде приключен през месец май.

„ Преди месеци открихме плевенския сектор от пътя Плевен-Ловеч по този начин, че през 2021 година автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да бъде подготвена до равноотдалечената точка сред Плевен и Ловеч “  

Зам.-министър Николай Нанков напомни, че за Плевенска област към този момент е избрана една седма от бюджета на министерството в размер на 50 милиона лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР