8-ото издание на Витоша зимен фест тази събота ще предложи

...
8-ото издание на Витоша зимен фест тази събота ще предложи
Коментари Харесай

Сноубайк дуели, ски-алпинизъм и телемарк демо на Витоша и екстремен фест със спецгости в НДК за Деня на снега

8-ото издание на Витоша зимен фест тази събота ще предложи няколко суператракции край хижа Алеко. За първи път ще се състоят сноубайк дуели – втурване с колела на сняг с директни елиминации. Предвидени са и демонстрации на най-новата мода в ските – телемарк осъществяванията, които аплайват за включване в олимпийската стратегия. Наред с това, спортният празник ще дефинира държавните първенци в ски-алпинизма, а уредниците са планували още доста занимателни съревнования, надпревари и игри

Така София ще означи Световния ден на снега. Глобалната самодейност се провежда за 12-и път и в този момент сплотява близо 110 фестивални, спортни и занимателни събития в световноизвестни зимни центрове в 53 страни. Традиционният към този момент снежен празник край хижа Алеко ще сложи начало на богатата годишна стратегия от интензивности в календара на Фондация " София – европейска столица на спорта ".

Фестивалът е модернист в провеждането на втурване за време по сняг с колела, а от предходната зима то към този момент е с формалното название Сноубайк. Тогава надпреварите на Витоша и шампионата на Франция бяха първите в света, проведени и публично признати в календара на Световния колоездачен съюз. България е модернист в това отношение, защото първото зимно съревнование на планетата е проведено пробно у нас още през 2010 година Сега обаче за първи път тези съревнования ще се състоят по разпоредбите на сноубайк дуелите, посредством директни елиминации, което ще създадат надпреварите още по-атрактивни и оспорвани.

Тази събота колоездачното шоу в планината ще стартира тъкмо в 11.30 ч. по построеното особено за феста 150-метрово трасе на Меча поляна. Домакините дават обещание доста страсти, екшън и положително въодушевление по време на надпреварата. " По трасето ще бъдат завършени два или три скока и няколко трудности за повече атракции, " разкри Ема Паунова, представител на уредниците.

Над плаца пред х. Алеко ще бъде подреден 100-метров успореден слалом, по който децата да могат да тестват уменията си, като спечелилият във всяка двойка ще получи премия. Ски-учители ще оказват помощ гратис на дребните скиори да покачат уменията си. За поредна зима в празника интензивно се включва " Сдружението на витошките ски и сноуборд учебни заведения ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР