8-мото издание на Забавно лято, грижовна есен“ стартира с 20

...
8-мото издание на Забавно лято, грижовна есен“ стартира с 20
Коментари Харесай

Започна „Забавно лято, грижовна есен“ за 8-а поредна година в 18 населени места в тютюно-производителните региони

8-мото издание на „ Забавно лято, грижовна есен “ започва с 20 образователно-приключенски академии за 500 деца в 18 обитаеми места в страната. В програмата с изключение на детските академии са включени и действия ориентирани към възрастни хора посредством здравна грижа, към започващия локален бизнес посредством Академия за локални бизнесмени и към учители посредством образования по способи на неофициалното обучение. Програмата се организира в пет района на България, където тютюнопроизводството е обичаен занаят. Това са областите Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен. Програмата се реализира от 2015 година към този момент поредна година от Фондация „ BCause: в помощ на благотворителността “, взаимно с „ Народно читалище Бъдеще в този момент “ и Българска болнична асоциация и се финансира от „ Филип Морис България “, като част от стратегиите на компанията за обществена ангажираност.

През идващия месец предстоят 20 образователно-приключенски 5-дневни академии за деца от 1-ви до 7-ми клас. Новото тази година е, че децата ще пътешестват на крилете на вълшебни национални приказки от четирите края на света. В програмата на академиите се преплитат интензивности за работа в екип, научни опити и извършения за насърчаване на знанията, въображението и светоусещането. Всяка академия ще приключва с показване на лична интерпретация на децата пред родителите и приятелите им. Пълната с прекарвания и страсти стратегия и тази година предлага на децата всичко належащо, с цел да се отделят от екраните на телефоните си и да имат изпълнени с завършения дни.

Тази година ще се организира и шестата поредна Академия за учители, която ще включва общо 20 участници. Учители в начален курс ще бъдат подготвени в програмата „ Учи с обич “, която подчертава върху това по какъв начин се преподава ускорено ограмотяване за деца-билингви в 1 клас за учителите да вкарат методиката в идната образователна година. За първи път сугестопедичната стратегия „ Учим с обич “ ще бъде приложена през цялата образователна година с първокласниците в 2 паралелки в учебното заведение в Абланица и една паралелка в Странджево. Програмата включва целия материал за първи клас посредством ускорено ограмотяване и проектно-базирано учене, и е съобразена с държавните просветителни условия. През образователната година ще има самостоятелно менторство за учителите за поддръжка при въвеждане на новите просветителни способи. Партньор в провеждането на детските и учителските академии е Народно читалище „ Бъдеще в този момент “.

Традиционните медицински прегледи за възрастните хора, които са част от програмата от самото й начало, ще се проведат в 26 обитаеми места. Екипи от лекари-специалисти по кардиология, гастроентерология, ортопедия, урология, неврология, пулмология или ендокринология ще проведат прегледи по места съгласно декларираните потребности. Прегледите ще се осъществят в партньорство с Българската болнична асоциация.

Продължава и Академията за локални бизнесмени, ориентирана към инициативни хора със смислени за локалните общности бизнес хрумвания. След утвърждение на първичните хрумвания и надлежно образование екипите с най-хубавите бизнес проекти ще се състезават за безплатен награден фонд, който ще им даде опция за започване или развиване на бизнеса им.

От старта на програмата “Забавно лято, грижовна есен ” през 2015 година тя обгръща 26 дребни обитаеми места в 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. Над 3 250 деца сред 7 и 14 година и 117 учители се включиха в Академиите. Проведени са повече от 7 800 медицински прегледа на възрастни хора, а над 300 екипа млади бизнесмени получиха образование и поддръжка за своите бизнес хрумвания. Досега в програмата са вложени общо към 1,3 милиона лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР