8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие (Тойота) е все по-близо

...
8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие (Тойота) е все по-близо
Коментари Харесай

Ожие контролира рали „Испания”, Нювил излезе втори

8-кратният международен рали първенец Себастиен Ожие (Тойота) е все по-близо до първата си победа за сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC), което ще е и първи триумф за него след купата му от сезон 2021. Французинът съумя през днешния ден да усили задатъка си в рали „ Испания ” от 4,8 секунди на над 20, като съботните прави се оказаха по усета на Себ – три етапни победи от пет вероятни по хълмовете на Тарагона.

Важна роля за класирането през днешния ден изигра второто минаване на класиката „ Ел Монтмел ” – най-дългата права в цялото рали – малко над 24 километра, където най-бърз беше Дани Сордо с Хюндай. Ожие приключи трети, само че съумя да усили задатъка си новия международен първенец Кале Рованпера, също с Тойота, който загуби над 10 секунди по отношение на Себ в стадия.

Това разреши на Тиери Нювил да се приближи на 0,4 секунди от Кале на финала на правата и в последния стадий за деня – суперспециалния „ Палу ” по улиците на едноименния град белгиецът съумя да задмине Рованпера и излезе втори в общото класиране.

Зад Кале е Ойт Танак с другата кола на Хюндай, а Топ 5 добавя Сордо, който в „ Ел Монтмел 2 ” съумя да се откъсне пред преследвачите си Елфин Еванс (Тойота) и Крейг Брийн (Форд).

Важната жертва през днешния ден беше Гас Грийнсмит (Форд), който катастрофира при първото минаване на „ Ел Монтмел ” и защото колата му остана на пътя стадият беше анулиран.

Утре са последните 4 прави от програмата на рали „ Испания ”, предпоследен кръг от WRC за сезон 2022.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР