8 години ще лежи в затвора Мехмед Х., който на

...
8 години ще лежи в затвора Мехмед Х., който на
Коментари Харесай

8 години затвор за мъж, убил дядо си

8 години ще лежи в пандиза Мехмед Х., който на 16 ноември 2020 година умъртви дядо си в дома му в кирковското село Могиляне. Върховният касационен съд удостовери отчасти присъда на Пловдивския апелативен съд по дело за ликвидиране, като понижи от 12 на 8 години наказването на убиецън, който в началото беше наказан от Окръжен съд – Кърджали на 4 години и 6 месеца отнемане от независимост. Според магистратите внукът е направил умишленото ликвидиране на Ю. Д. в положение на мощно неспокойствие, провокирано от тежка засегнатост, че е откраднал парите му.

Старецът бил неработоспособен с два ампутирани крайници. Получавал висока пенсия като някогашен миньор, само че имал мъчен темперамент. Внукът му живеел в Турция и се прибрал в Могиляне няколко седмици преди убийството. Младият мъж бил незает. Той не се разбирал с дядо си и сред двамата постоянно избухвали кавги. Във съдбовния ден двамата се скарали за пари. По време на разногласието внукът не сдържал нервите си и сграбчил секира. Нанесъл няколко удара по тялото на дядо си.

Раненият мъж самичък позвънил за помощ на незабавния телефон 112, с цел да потърси помощ. Старецът бил откаран с кола за спешна помощ в кърджалийската болница, където умрял от нанесените му рани. По това време Мехмед Х. към този момент бил арестуван от полицията.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР