8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи

...
8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи
Коментари Харесай

Тодор, наръгал съсед след погребение в Пловдив, отива зад решетките

8 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим получи Тодор Филипов, който наръга пет пъти с нож собствен комшия в Шекера. Окръжен съд – Пловдив призна мъжа за отговорен, акцентирайки, че действието е осъществено съзнателно и по хулигански подбуди.

Също тока Филипов е наказан да заплати на потърпевшия Йордан Асенов обезщетение в размер на 60 000 лева

Припомняме, че кървавата кавга се разигра на 28 март предходната година. По това време в семейство Асенови имало смъртен случай и цялата рода била в печал и роднините скърбели. В един миг се появил съседът им Тодор. Той живеел в къщата, залепена до тази на Асенови. Консумирал алкохол и надул музиката до дупка, пеел и свирил, тъй че цялата махала да го чуе.

Възмутени от дейностите му, Асенови го помолили да почете траура им и да спре най-малко музиката. Уви, Тодор не престанал. Дори щерка му го предиздвикала да се прибере и да престане със своеволията си.

При Филипов пристигнали Йордан Асенов и татко му. И двамата го молили да спре музиката, пристигнали и други съседи.

Така се стигнало до кавга и сборичкване, а Тодор наръгал 5 пъти Йордан.

По време на разпоредителното съвещание през месец декември, Йорданов съобщи, че е жив с помощта на съседите му, които му помогнали и незабавно го закарали в болница.

Тогава той предяви иск против съседа си от 100 хиляди лв.. Филипов, от своя страна изиска да бъде освободен.

Медията ни научи, че Асенови и Филипови били в извънредно положителни връзки до деня на случая. Когато Тодор вдигал олелия и надувал музика, съседите му не са викали полиция, с цел да го защитят. Оказва се, че те се тормозили, че в случай че бъде подаден сигнал на незабавен телефон 112, униформените ще арестуват Тодор, а в това време изтърпявал наказване „ Пробация”.

„ Хората са желали да му създадат положително, да не лежи в ареста и по-късно в пандиза. Той обаче, пийнал наръгал Йордан. В полицията е бил пробван с дрегер, който посочил над 1,3 промила”, описаха още околните на Асенов.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

След постановяване на присъдата окръжният съд удостовери взетата мярка за неотклонение по отношение на Тодор задържане под стража.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР