8 души загинаха при атаката в Ню Йорк, а 12

...
8 души загинаха при атаката в Ню Йорк, а 12
Коментари Харесай

8 души загинаха при атаката в Ню Йорк, има и ранени

8 души починаха при офанзивата в Ню Йорк, а 12 са ранени. Полицията задържа мъжа, който се вряза във велосипедисти и пешеходци, а по-късно откри пукотевица. Той е от Узбекистан и е дошъл в Съединените щати през 2010 година. Кметът на Ню Йорк дефинира офанзивата като терористичен акт.

 © Българска телеграфна агенция  МВнР​: Няма информация за потърпевши българи при случая в Манхатън МВнР​: Няма информация за потърпевши българи при случая в Манхатън
Към 23.30 часа българско време няма постъпила публична информация в българското посолство във Вашингтон и Генералното консулство в Ню Йорк за умрял...

Терорът още веднъж удари Ню Йорк - в миг, когато градът се готвеше да чества Хелоуин. Мъж с бял пикап се вряза във велосипедисти и пешеходци, а по-късно удари учебен рейс.
Жена: Видях мъжа. Видях колата. Държеше два револвера. Беше ужасно. Казаха ни да бягаме.
Пистолети се оказаха подправени. Полицаи простреляха мъжа и го арестуваха. Той е 29-годишен жител на Узбекистан. В Съединените щати е от 7 години. Последно е живял във Флорида.
БИЛ ДЕ БЛАЗИО, кмет на Ню Йорк: Това, което знаем до този миг, е, че това е терористичен акт. Акт на нерешителен тероризъм, а задачата са били почтени хора. Знаем, че задачата е била да пречупят нашия дух. Но ние също знаем, че нюйоркачани са мощни. Нашият дух в никакъв случай няма да бъде грохнал от дейности, които целят да ни сплашат.
Атаката стана близо до Мемориала на жертвите от атентата през 2001 година. Все още никой не е поел отговорност за нападението. В пикапа е открита записка, която свързва офанзивата с " Ислямска страна ".

Шестима души са починали на място, а двама са умряли по-късно в болница. Сред жертвите има 5-ма аржентинци. Сред починалите е и белгийка.

Американският президент назова нападателя " доста болен и анормален човек ".

Веднага след офанзивата Тръмп заповяда да се ускори граничния надзор в страната. " Да бъдеш политически правилен е добре, само че не и за това! ", написа в Туитър американският президент.
 Нападение с автомобил и пукотевица в Манхатън - има починали и ранени​ (СНИМКИ) Нападение с автомобил и пукотевица в Манхатън - има починали и ранени​ (СНИМКИ)
Най-малко 6 души са убити и 15 ранени при днешното нахлуване в Ню Йорк, обсъждано от управляващите като терористичен акт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР