79-годишната жена, от която телефонни измамници взеха близо 70 000

...
79-годишната жена, от която телефонни измамници взеха близо 70 000
Коментари Харесай

Жената хвърлила 70 000 лв. на измамници: Завързах парите за една чушка



79-годишната жена, от която телефонни измамници взеха близо 70 000 лева, описа за схемата, която са употребявали. А тя е една от най-използваната в последно време – „ подпомагане на полицията”.

Възрастната жена и синът й са получили позвъняване от измамници, които се показали за служители на реда. Преди това са били брутално заплашвани: „ Мръсницо, вдигни телефона, тъй като те видяхме да влизаш. Наблюдаваме ви от три месеца “. Те поискали от тях да предадат всички налични пари, които имат в къщата. Така възрастните хора дали над 20 000 лв., 19 000 евро и 2000 $, както и огромно количество злато. Парите били хвърлени в плик – дадени сякаш на полицията, „ с цел да ги пази”, тъй че да не ги вземат крадци.

Указанието било парите да са в плик, завързан няколко пъти. Възрастната жена го закрепила към една чушка, която поставила, с цел да тежи.

Мнимите служители на реда я инструктирали да се скрие, до момента в който приберат парите, тъй като щяло да има пукотевица и не желали да я улучат. След това получават позвъняване, което гласи: "Свършено е с парите и с тебе ". Цялата машинация лишила 9 часа.

Измамените отишли в полицията няколко дни по-късно, тъй като се опасяват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР