77% от социалните от социалните работници определят емоционалното натоварване като

...
77% от социалните от социалните работници определят емоционалното натоварване като
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“: Има висок риск от „прегряване“ при социалните работници у нас

77% от обществените от обществените служащи дефинират прочувственото натоварване като най-сериозен проблем в специалността, а над 1/3 считат, че са натоварвани с несвойствени за длъжността отговорности.

Снимка: КТ " Подкрепа "

Това демонстрира изследване на КТ „ Подкрепа “, извършено в интервала февруари – март 2020 година по метода на директната анкета измежду 419 души, заети в бранша на обществените услуги. От профсъюза допълват, че цифрите илюстрират високия риск от бърнаут в специалността.
Деница Сачева: Социалните служащи не лишават деца, а ги връщат в фамилиите В България не се лишават деца поради беднотия, безапелационна е тя
Запитването демонстрира още, че 35% от интервюираните считат, че институцията не е обезпечена с задоволително квалифицирани фрагменти. Мнозинството (над 80%) означават, че имат задоволително явен работен проект, както и методика за работа с потребителите.

Снимка: КТ " Подкрепа "

Едва 43% от запитаните споделят, че има съответна, работеща система за оценка на рисковете и логаритъм за ограничение, при открит източник на риск. Само двама от всеки пет обществени служащия е на мнение, че има задоволително съоръжения за работа и подходящато съоръжение за запазване на здравето си. От КТ „ Подкрепа “ подчертават, че в обществените домове (както за деца, по този начин и за възрастни) се потвърдиха като най-рискови за разпространяване на ковид.

Снимка: КТ " Подкрепа "

Повече от половината интервюирани обществени служащи (52%) показват мнение, че най-сериозният минус в системата е недофинансирането, което не разрешава да бъдат обезпечени в цялостен размер нужните действия и възнагражденията на личния състав. Синдикатите допълват, че тук изпъкват проблемите от размитата отговорност за обезпечаване на финансирането на обществените действия по общините.
Социални служащи с по-високи заплати с помощта на евросредства Възнагражденията в този момент са към минималното за страната, макар тежкия труд
46% считат, че текучеството на опитните фрагменти, стимулирано от ниското възнаграждение и неприятните условия на труд, не разрешава естественото действие на системата.

Въз основа на събраните данни КТ „ Подкрепа “ насочат рекомендации към страната за възстановяване на качеството на обществените услуги и изискванията на труд за чиновниците в системата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР