77-годишният изследовател напусна този свят след тежка битка с коварно

...
77-годишният изследовател напусна този свят след тежка битка с коварно
Коментари Харесай

Черната Вест Ни Връхлетя В Сряда Вечер. Внезапно Ни Напусна Една От Най-Важните Фигури В България

77-годишният откривател напусна този свят след тежка борба с подло заболяване. Името на проф.Иван Карайотов ще остане изписано със златни букви в историята на града. Той взе участие в огромна част от археологическите разкопки и подводни изследвания в Бургаска област и съумява да открие скъпи находки, с които потвърждава, че Бургас има антична история и е и бил исторически и стопански център най-малко през последните 8 века.

Фундаменталните писания на проф.Иван Карайотов ще са неговият завет за поколенията. Той е създател на „ Бургас – безконечното пристанище ”, „ Остров Света Анастасия ”(издадена през 2004 г.), „ Йови Воденичаров - възрожденец, общественик и държавник в следосвобожденска България, Айтос и Бургас ”(2010 година), „ Историята на Бургас – от древността доникъде на 20 век ”(2011 година) и други.

Проф.Иван Карайотов 15 години преподаваше в БСУ, Колежа по туризъм и Университет „ Проф.Асен Златаров ”. Последният приз, който получи проф.Иван Карайотов е почетният диплом на Флагман.бг от церемонията „ Личност на годината 2017 ” за повсеместен принос към Бургас, написа Флагман.бг.

Поклонението ще бъде на следващия ден, четвъртък, от 12.00 ч. в Ритуалната зала на Гробищния парк в Бургас.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР