77-годишен мъж е починал, докато чака на опашка за олио

...
77-годишен мъж е починал, докато чака на опашка за олио
Коментари Харесай

Възрастен мъж почина на опашка за олио в Бургас |

77-годишен мъж е умрял, до момента в който чака на опашка за олио в Бургас. Това се е случило в един от огромните хипермаркети в комплекс „ Славейков ”, заяви Нова телевизия.

Опашката е била дълга към 500-600 метра. След дълго очакване мъжът е умрял до палети с олио. На място е пристигнал екип на Спешна помощ, който е установил гибелта.

Местните поданици са възмутени, че се чака с часове, с цел да се доберат до олиото в магазина. Подобна е обстановката пред всички огромни хипермаркети на същата верига в Бургас.

" Мъжът умря в магазина. Блъскаха го и му стана неприятно. Беше лудница. Хората споделиха, че е паднал, посинял е и е умрял. Опашката беше голяма ”, споделя една от дамите, която е пазарувала в магазина.

Съдебно-медицинска експертиза ще откри каква е точната причина за гибелта на мъжа.

Опашки има и пред хипермаркети в други градове от страната. Във Facebook се появиха фотоси на чакащи в Кюстендил и Видин овреме тази заран.



Снимка: Facebook, опашка за олио във Видин

Някои от столичните магазини към този момент вкарват предели за покупката на олио поради всеобщото презапасяване, което наду цените на мазната течност до 5,50-6,50 лв. за литър.

Само през последната седмица олиото е поскъпнало с 1,50-2 лв. за литър, а в обособени случаи и повече.

" Има големи количества олио в България. Имаме слънчогледово семе за производството на олио за четири и половина години години напред ", съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността

Според нея вследствие на събитията в Украйна през последните дни се е основала суматоха и хората са тръгнали да се презапасяват с олио. Тя прикани да не се прави това, тъй като нарасналото търсене води до по-висока цена. Нинова беше безапелационна, че олиото няма да свърши у нас.

Лидерът на Българска социалистическа партия обаче твърди и че спекулата деформира пазара и че страната би трябвало да предприеме ограничения. Нинова твърди, че индустриалната цена на олиото е към 2 лв. по данни на производители.

Икономическият министър уточни, че всичко това отива в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), откакто имат съответни данни от оторизиран орган в лицето на Комисията за отбрана на потребителя.

, изпълнителен шеф на Стоковата борса:

" Има растеж в цените на пшеницата и слънчогледа от началото на войната. Всички продавачи на зърно, които бяха дейни допреди седмица-две, в този момент изчакват началните цени, на които ще стартира изкупуване от страната за ресурс. В момента на Стоковата борса няма покупко-продажби. На интернационалните пазари повишението на цената се задържа, цените са по-високи в съпоставяне със същия интервал на предходната година, като растежът е към 20-30% ", сподели той пред БНР през вчерашния ден.

Симов уточни, че цената у нас няма да е по-различна от тази по международните тържища.

" При слънчогледа е по-фатална обстановката, защото Украйна е най-големият производител в света. Това реагира върху цената на олиото. След началото на войната на най-големия борсов пазар за слънчогледово олио - борсата в Ротердам, от 1400 $ на звук цената се повиши до 1700 $ на звук ", уточни той и предвижда, че цените на едро ще се върнат до 3,50 - 4,00 лв. за литър.

Симов беше безапелационен, че при добра годишна продукция няма да има повишаване на пшеницата и слънчогледа, " внезапно повишаване на хляба и олиото не се чака ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР