75 експерти по жилищния фонд са изпратени да направят оценка

...
75 експерти по жилищния фонд са изпратени да направят оценка
Коментари Харесай

970 ранени при земетресението в Иран, поне трима са мъртви

75 специалисти по жилищния фонд са изпратени да създадат оценка на вредите. Първоначално те ще се насочат към 26 села в региона на земетресението
Най-малко 973 души са ранените при земетресението в северозападната част на Иран, най-малко трима са починали, съобщи иранската осведомителна организация Тасним, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията се базира на известие, направено от службата за изключителни обстановки на иранската провинция Западен Азербайджан. Земетресението с магнитуд 5,9 раздруса нощес северозападната част на Иран. Епицентърът на подземните земетресения с дълбочина 43 км е бил на към 23 км югоизточно от град Хой, където живеят близо 175 000 души.

Според представител на службата 973 потърпевши са изпратени в лечебни заведения и медицински центрове в Западен Азербайджан. От тях близо 858 души са изпратени в градската болница на Хой, а останалите са ориентирани към лечебни заведения в провинцията.

По-рано иранският министър на вътрешните работи Ахмад Вахиди заяви, че за настаняване на потърпевшите в град Хой е бил основан краткотраен лагер.

Представители на иранския Червен полумесец, чиновници на антикризисното ведомство и специалисти по оценка на вредите са пристигнали в Западен Азербайджан.

По данни на локалните управляващи 75 специалисти по жилищния фонд са изпратени да създадат оценка на вредите. Първоначално те ще се насочат към 26 села в региона на земетресението, добавя организация Тасним.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР