74-годишният Сатору Номура е осъден от съд в западния японски

...
74-годишният Сатору Номура е осъден от съд в западния японски
Коментари Харесай

Мафиотски бос бе осъден на смърт в Япония |

74-годишният Сатору Номура е наказан от съд в западния японски град Фукуока на гибел като водач на проведена незаконна група поради убийството на жител и набези против други трима, съобщи Ройтерс, като се базира на публичната телевизия Ен Ейч Кей.

Това е първата сходна присъда против мафиотски необут в страната, а процесът е минал без правосъдни заседатели от съображения за сигурност.

В Страната на изгряващото слънце смъртното наказване се извършва посредством обесване и до момента е прилагано най-вече за серийни убийци.

Номура е бил отпред на престъпната организация „ Кудокай “, чиито членове в интервала 1998 година – 2014 година са умъртвили някогашен ръководител на голяма рибарска организация. При престрелка и с хладно оръжие са били ранени други трима, измежду които здравна сестра и някогашен началник на отдела за битка с проведената престъпност.

Няма доказателства, че Номура е разпоредил нападенията, само че съгласно магистратите във Фукуока престъпният профсъюз е бил по този начин проведен, че не е имало начин никой от членовете му да работи без да пита.

Защита ще апелира присъдата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР