74-годишна жена от американския щат Небраска била обявена за мъртва

...
74-годишна жена от американския щат Небраска била обявена за мъртва
Коментари Харесай

Старчески дом обяви възрастна жена за мъртва, два часа по-късно тя се събуди в погребално бюро

74-годишна жена от американския щат Небраска била оповестена за мъртва в старешки дом, а два часа по-късно – открита жива в погребалното бюро.

В понеделник чиновник в погребалното забелязал, че " умрялата “ 74-годишна пенсионерка Констанс Гланц диша. Той неотложно ѝ направил изкуствено дишане и повикал незабавна помощ.

Жената била откарана в локалната болница. Полицията води следствие по случая. За момента не са открити доказателства за престъпност от страна на старческия дом, чиито личен състав оповестил Констанс за мъртва в понеделник заран.

" Това е доста необикновен случай. Занимавам се с това от 31 години и в никакъв случай нещо сходно не ми се беше случвало “, съобщи зам.-директорът на шерифската работа в окръга Бен Хоучин.

От изказванията му стана ясно, че в приюта не е изпращан правосъден доктор, защото казусът не попада в компетенциите му.

Състоянието на 74-годишната жена към момента не е известно. Семейството ѝ е известено за случая, увериха от полицията.

" Изключително горди сме, че личният състав ни се оправи с случая по подобаващ метод и с най-голямо внимание “, обявиха от погребалното бюро пред BBC, представено от bTV.

Констанс Гланц обаче не е единственият човек, който идва в погребалния дом, разгласен за мъртъв, само че по-късно се оказва, че към момента е жив.

Припомняме, че през юни предходната година жена от Еквадор също се оказа жива малко преди да я погребат. 76-годишната Бела Монтоя беше оповестена за мъртва след хипотетичен инсулт. Близките ѝ приготвят погребението и до момента в който е в ковчега, откриват, че към момента диша. Тя обаче умря няколко дни по-късно.

" Подобни случаи са необичайност. Но въпреки всичко е значимо да помним, че гибелта е развой “, посочи доктор Стивън Хюз - старши учител по медицина.

Той добави, че лекарите постоянно търсят сърдечни тонове и наблюдават дихателните процеси в продължение на най-малко една минута, преди да разгласят някого за мъртъв публично. Важно е да се знае, че някои медикаменти могат да забавят процесите в тялото, създавайки илюзията, че индивидът, който ги е приел, е умрял.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР