73-годишният Иван Костов, причинил преди три години катастрофа на пътя

...
73-годишният Иван Костов, причинил преди три години катастрофа на пътя
Коментари Харесай

Най-после се разбра кой е шофьорът, причинил катастрофа с три трупа

73-годишният Иван Костов, предизвикал преди три години злополука на пътя Пловдив - Асеновград с трима починали, не признава виновността си и делото против него ще се гледа по общия ред. Това значи, че в правосъдната зала ще бъдат призовани за разпит всички очевидци и движимости лица, в случай че не се получи авансово единодушие сред страните да се приобщят към делото събраните в досъдебното произвеждане свидетелски показания и експертизи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Стартът на процеса до момента е отлаган два пъти - първия поради нередовно свикан очевидец, а идващия - поради болест на подсъдимия. На днешното разпоредително съвещание беше препоръчано делото да се гледа по реда на глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс, която планува кратко правосъдно разследване в производството пред първа инстанция. В този случай подсъдимият може да признае напълно обстоятелствата от обвинителния акт и се съгласява да не се събират доказателства за тях, а в претекстовете на присъдата съдът ги приема за открити и се базира на направеното признание и на доказателствата от досъдебното произвеждане, които го поддържат. Подсъдимият Иван Костов обаче не пожела да се приложат особените правила. 

Според обвинителният акт, на 5 май 2019 година на пътя Пловдив - Асеновград покрай колелото до КЦМ при ръководството на лек автомобил " Мерцедес " МЛ270 лидерът Иван Костов по несъобразителност е предизвикал гибелта на три лица, както и междинни телесни повреди на друго лице. Държавното обвиняване твърди, че подсъдимият е нарушил разпоредбите, като е навлязъл в лентата за насрещно придвижване, изгубил ръководство над автомобила си, защото се е движил с по-висока от позволената скорост. 

Следващото постоянно съвещание по делото е планувано за 17 май 2022 година от 13.30 ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР