7250 броя контрабандни сребърни изделия откриха митнически служители на Митнически

...
7250 броя контрабандни сребърни изделия откриха митнически служители на Митнически
Коментари Харесай

Митничари спипаха сребърни изделия, укрити в тенекии от маслини

7250 броя контрабандни сребърни произведения откриха митнически чиновници на Митнически пункт Лесово при митническа инспекция на влизащ в страната микробус от Турция. Недекларираните сребърни произведения са били укрити в тенекии от маслини.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.



Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за период до 72 часа Владислав К. – жител на Република Молдова. Той е упрекнат за това, че е пренесъл през границата на страната артикули за търговски цели – 7250 бр. сребърни произведения (на обща стойност 103 055 лева).



Стоките, които съгласно закона са в огромни размери, са пренесени от Република Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Лесово, без знанието и разрешението на Митниците. Контрабандата е открита 09.02.2020 година Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.1, б.„ д “ от Наказателен кодекс.



По време на следствието е открито, че контрабандните украшения са били укрити в тенекии от маслини, пренасяни с микробус, ръководен от обвинения. Предстои (в идващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Контрабандни златни и сребърни украшения са арестувани на "Капитан Андреево "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР