72 пътници и екипаж пътуват на полет на непалската авиокомпания

...
72 пътници и екипаж пътуват на полет на непалската авиокомпания
Коментари Харесай

16 години след самолетната катастрофата на съпруга ѝ, жената на пилот среща същата съдба

72 пасажери и екипаж пътуват на полет на непалската самолетна компания Yeti Airlines от Катманду до град Покхара. Мнозина са се отправили към туристическия град, където имат намерение да посетят храмове и да се спускат с парапланери в фамозната планинска верига Анапурна. Сред тях са четирима мъже от Индия, които вземат решение да пуснат видео онлайн в профила си във Фейсбук, до момента в който самолетът се спуска надолу.

" Наистина е занимателно ", се чува да споделя един от мъжете, до момента в който преглежда града под себе си.

Той е заобиколен от приятелите си, които се смеят и се майтапят. Всичко на борда наподобява умерено. Няма никакви изключителни предизвестия от страна на водача или екипажа. Изведнъж обаче самолетът като че ли се отклонява от курса си с мощна мощ и се разрушава в земята. Появяват се пламъци, а дисплеят на видеото ненадейно става черен. След това не се чуват никакви други гласове.

Смята се, че никой от полета не е оживял. Властите в страната оповестяват, че това е най-тежката авиационна злополука в Непал от 1992 година насам.

Пътуването е трябвало да бъде относително малко. Самолетът излетява от непалската столица малко след 10:30 ч., само че по този начин и не доближава крайната си дестинация, откакто пада в дефилето. На борда му са 53 жители на Непал дружно с 15 чужденци от Индия, Южна Корея, Аржентина, Франция и други страни, както и членовете на екипажа.

Там е и Анжу Хативада, която извършва длъжността на втори водач на самолета. Трагичната ѝ орис идва 16 години, откакто нейният брачен партньор - водач от същата самолетна компания - умира при самолетна злополука.

Anju Khatiwada, co-pilot of the ill-fated, was just few seconds away from landing & fulfilling the requirement to become a Captain. Tragically, her husband (also a co-pilot) had died in a plane crash in 2006. What a terrible & cruel twist of fate
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР