72-годишната Карамфила Флорова от видинското село Гомотарци е принудена да

...
72-годишната Карамфила Флорова от видинското село Гомотарци е принудена да
Коментари Харесай

Възрастна жена от Видинско живее 5 години без ток /снимки/

72-годишната Карамфила Флорова от видинското село Гомотарци е принудена да живее без ток от години, научи организация BulNews.
Тъй като дамата нямала обособена партида за ток за къщата си, употребила тази на Дома за деца с умствена назадничавост, до който живее. След закриването на дома спрели и електричеството.
Карамфила постоянно заплаща налога си за къщата. Домът ѝ обаче се води противозаконен. Именно това е пречката пред електроразпределителното сдружение да открие партида за ток на нейно име.
"Викат, че за това са ни спрели тока, че съм строила тая къща нелегално. Старата къща попада. Плащам налога на земята ", споделя Карамфила.
Ирена Иванова, кмет на село Гомотарци, е осведомена със случая, само че споделя, че макар документите за платени налози на къщата, се изисква нотариален акт за легализиране на партида за ток.
"Доколкото ми е известно, те даже нямат документ за благосъстоятелност. За да се подадат документи до енергото, би трябвало на първо време да имат документ за благосъстоятелност. Оттам би трябвало да се стартира ", споделя Иванова.
Наскоро внучката на Карамфила, която ѝ пособия, отпътувала за чужбина. Възрастната жена споделя, че направила всичко по силите си, с цел да има още веднъж електричество в дома си, само че няма на кого да разчита за помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР