70% спад на оборота отчитат българските фирми за тежкотоварен и

...
70% спад на оборота отчитат българските фирми за тежкотоварен и
Коментари Харесай

70% спад в оборота на тежкотоварния и автобусен превоз

70% спад на оборота регистрират българските компании за тежкотоварен и автобусен транспорт поради рецесията. Нисколихвените заеми и схеми за финансова поддръжка от страната може да се окажат основни за възобновяване на сектора, оповестява Българска национална телевизия.

Автобусният отрасъл е най-пострадал от рецесията. Тировете продължиха да транспортират храни и лекарства по тъй наречените зелени коридори.

Общият спад и в двата сектора, обаче, е сред 30-70%, като в този момент страната би трябвало да се намеси, с цел да ги избави.

За секторите „ Туризъм” и „ Транспорт” схемата 60/40 да стане 80/20, желаят синдикатите

Правителството към този момент разгласи мярка за финансиране на транспортните служащи, заети в автобусните транспорти: с до 40% от минималната им работна заплата, което прави към 290 лв..

Още три схеми следва да бъдат конкретизирани, само че едно е ясно: макар плахото възкръсване интернационалната търговия и пътувания мъчно ще се върнат на предкризисните си равнища в околните месеци.

И браншът се готви за постепенно възобновяване.

Тежки месеци и за БДЖ - транспортният бранш може би е един от най-силно засегнатите стопански поради Коронавирус 19. Отчетен е много сериозен спад на пътуванията.

Росен Желязков: Спадът в транспорта на пасажери в БДЖ е осезателен

През последните два месеца железопътният транспортьор е изгубил близо 60 на 100 от пасажерите си. Все още не е ясно какви ще са загубите поради по-малкото продадени билети.

Компанията обслужва дневно общо 685 гари и спирки и покрива транспортната нужда на над 85% от популацията на страната.

До момента всички влакове на територията на страна се движат без промени в своите написания. Все още не ясно дали през лятото ще има специфични предложения, които да привлекат повече туристи. Едно е несъмнено ограниченията за сигурност остават засилени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР