70% от основната заплата плюс парите за ранг ще бъдат

...
70% от основната заплата плюс парите за ранг ще бъдат
Коментари Харесай

Коледните бонусите в съдебната власт ще са само 70% от заплатата

70% от главната заплата плюс парите за сан ще бъдат коледните награди за магистратите и чиновниците тази година. Това реши в четвъртък Висшият правосъден съвет (ВСС), който даде единодушие шефовете на съдилищата и прокуратурите да ги раздадат, съобщи .

През последните години Висш съдебен съвет раздаваше по заплата или заплата и половина за Коледа. Изключение беше 2021 година, когато наградите бяха обвързани с натовареността. Средствата за бонуси тази година обаче са по-малко поради увеличените разноски за прехрана, както и поради орязания от Народното събрание бюджет на правосъдната власт.

За да бъдат раздадени коледните награди в границите на 70% от заплатата, са нужни малко над 23,6 млн. лева. За да ги обезпечи, бюджетната комисия на Висш съдебен съвет направила разбор на осъществяването на правосъдния бюджет, който посочил, че към март т. година има неразпределен запас от 19 496 721 лева. От него през годината са били раздадени 17 287 067 лева на съдилищата и прокуратурата за разнообразни потребности, в това число и за спомагателните трудови хонорари, отпуснати през юли т. г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР