70% от жените се оплакват от болки и други симптоми

...
70% от жените се оплакват от болки и други симптоми
Коментари Харесай

Предменструален синдром - как да се справим без лекарства?

70% от дамите се оплакват от болки и други признаци в интервала, който предхожда месечния цикъл. В половината от тези случаи става дума за изявен предменструален синдром.

 
Защо се появява предменструалният синдром?
Механизмът на предменструалния синдром към момента остава неразбираем. Знае се, че някои фактори го „ отключват ”. На първо място – , по-точно остатъкът от естрогени и спадът на прогестерона. Недостатъчното произвеждане на серотонин - невротрансмитер, който играе роля за стабилизиране на нервната система, води до разстройства в настроението. Не е изключено и генетичното влечение. Еднообразното хранене, неприятната хигиена на живот и стресът основават спомагателни условия за появяването на неприятните предменструални признаци.

 
 Какви са признаците? Задържане на вода в тъканите на организма, повишение на тежестта Главоболие Храносмилателни проблеми Честа промяна на настроението Раздразнителност Умора Безсъние
 
Овладейте ситуацията!
Във ваши ръце е да се справите със напрежението, който непрекъснато вреди на здравето, а при дамите се усеща и под формата на предменструален синдром. Ограничете обстановките, при които се стига до огромно напрежение. Разпределете вярно служебните си отговорности, предвиждайте натрупването им, тъй че да не се форсира ненужно работният ви темп. Евентуалните спорове с колегата решавайте умерено, със взаимни старания. Погрижете се за съня си – вечеряйте по-рано и си лягайте в атмосфера на естетика и покой.
Във всички случаи постоянната физическа интензивност ще донесе баланс, жизненост и наслада в живота ви.

 

 
Олигоелементи против напрежението
Недостигът на съществени хранителни субстанции може да бъде в основата на предменструалния синдром. Всяка четвърта жена не получава задоволително магнезий с храната, а този минерал играе съществена роля за стабилизиране на настроението и за разпределяне на напрежението. Препоръчва се доза от 350 мг магнезий всеки ден . Приемът на също може да докара до спад на напрежението и на задържането на вода. Включете повече млечни артикули в менюто си.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР