70 милиона лева финансова инжекция за най-засегнатия сектор от COVID

...
70 милиона лева финансова инжекция за най-засегнатия сектор от COVID
Коментари Харесай

Ангелкова: 70 млн. финансова инжекция за туризма вече са факт |

70 милиона лв. финансова инжекция за най-засегнатия бранш от Коронавирус рецесията към този момент са факт. Туристическият бизнес ще бъде подкрепят от страната с актуализацията на бюджета, разяснява някогашният министър на туризма и народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова във връзка признатите промени в бюджета за 2021-ва.

Тя напомня, че тези помощи са нещо, което парламентарната група на ГЕРБ-СДС е сложила ясно сред своите цели и е  подсигурила на среща с сектора. " От няколко месеца употребявам всяка естрада, с цел да обосновавам, че тази поддръжка би трябвало да бъде в идните 2 до 3 години, до момента в който секторът се възвърне ", написа Ангелкова в пост във фейсбук.

60 млн. от тези 70 са безвъзмездни средства в поддръжка на хотелиери, ресторантьори, туроператори, турагенти и за всички предприятия в туризма; 6 милиона са за туроператори за възобновяване на неизплатени суми за неосъществени пътувания;
4 милиона лева за екскурзоводи като целева помощ, показва депутатът.

Нека обаче бъдем реалисти. Това не е задоволително на ръководещите туристически бизнес и заетите в бранша да спрат да стачкуват. Пълната абдикация на служебния министър на туризма и този на опазването на здравето водят до цялостен безпорядък и липса на вероятност пред сектора, разяснява тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР