7 загинали и повече от 20 ранени при стрелба в

...
7 загинали и повече от 20 ранени при стрелба в
Коментари Харесай

Броят на жертвите на масовата стрелба в Тексас достигна 7 души

7 починали и повече от 20 ранени при пукотевица в Тексас. Три от жертвите са чиновници на реда. Нападaтелят е премахнат. Мотивите му не са ясни. Само за месец това е 2-ра всеобща пукотевица в американския щат.


Всичко стартира малко след 3 ч. следобяд локално време. Пътен патрул стопира за инспекция автомобил сред градчетата Одеса и Мидланд. Шофьорът открива пукотевица. Започва гонене. Водачът продължава безразборната пукотевица. В някакъв миг слиза от автомобила си, съумява да открадне пощенска кола. Шофира и стреля.

На огромен паркинг, покрай търговски център и кино, екшънът завършва - към момента не е известно дали нападателят е погубен от полицията или е протегнал ръка на живота си.
Майк Гърк, шеф на полицията в Одеса: Той е бял, на забележима възраст малко над 30 години. Самоличността му не е доказана. Не са ясни и претекстовете му.
По непотвърдена информация е стрелял с пушка. Сред ранените има дете на по-малко от две години. Няколко души са в сериозно положение.

Очевидци описват за изживяния смут.

Лари Шорс, свидетел: Започна като един естествен ден и тогава чух изстрели, най-малко 10. Имам един във вратата на колата, а един рикошира и одраска ръката ми... не мога да го извадя, тъй като въпреки всичко е парче метал.Шейн Ривълс, свидетел: Видях по какъв начин от прилежащата кола излетя патрон, откъм каросерията. Имам диря, одраскано - не знам дали е патрон или единствено е рикоширал.
Президентът Тръмп е бил осведомен за стрелбата. А от през днешния ден в Тексас влезе в действие нов, закон, който облекчава още повече разпоредбите за носене и владеене на огнестрелни оръжия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР