7 важни неща, които ноктите ви казват за вашето здраве

...
7 важни неща, които ноктите ви казват за вашето здраве
Коментари Харесай

7 важни неща, които ноктите ви казват за вашето здраве

7 значими неща, които ноктите ви споделят за вашето здраве

1.Обезцветяване и избледняване
Обезцветяването или избледняването, които не са били следени преди този момент, могат да сочат за проблеми с нокътната плочка.

Тези петна могат да бъдат главните признаци за развиване на меланом на нокътната плоча, изясняват специалистите.

2.Жълтеникав нюанс
Ако ноктите придобият жълтеникав нюанс, това може да приказва за развиването на псориазис. Според някои специалисти, жълтият цвят на ноктите сочи за проблеми с черния дроб.

3.Синкав нюанс
Според доктор Андреа Уейл от Медицинския факултет на Харвард, това може да значи ниско равнище на хемоглобин, проблеми с кръвообращението и дихателната система.

4.Бели петна
Те могат да се появяват и изчезват. Мнозина избират да не придават някакво значение на това. Малките бели петна с друга форма демонстрират липса на цинк или калций в организма.

Ако по ноктите стартират да се появяват хоризонтални бели линии, това значи бъбречно заболяване.

5.Напречни вдлъбнатини
Наличието на такива вдлъбнатини може да значи, че човек е под мощен стрес непрекъснато. Втората причина е метаболитно разстройство или пострадване на ноктите.

6.Надлъжни линии
Тези линии се срещат по-често при по-възрастните хора. Наблюдават се и при младежи. В този случай появяването на надлъжни линии може да значи, че човек не приема задоволително течности.

7.Чупливи и разслояващи се нокти
Има няколко аргументи за това. Сред най-често срещаните са неналичието на витамини А, Е, D, както и на желязо и цинк. Това положение може да сочи за проблеми с ендокринната и сърдечно-съдовата система и по-специално да бъде първият предвестител на диабета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР