7 ученици от русенската гимназия по туризъм достигнаха до финалния

...
7 ученици от русенската гимназия по туризъм достигнаха до финалния
Коментари Харесай

Ученици от Русе представиха кулинарни умения

7 възпитаници от русенската гимназия по туризъм доближиха до финалния кръг на креативното съревнование по печене на тестени произведения „ Хлябът свързва Европа ". Той се провежда от Института за виртуално и обичайно образование на възрастни към университета на немския град Улм. Кулинарните произведения бяха подредени в галерия, следва жури да дефинира двете най-хубави от тях.

Дърво с 28 курабии, торта със знамената на България и Румъния от захар - това са част от концепциите за единството на Европейския съюз на номинираните възпитаници в кулинарния конкурс. Десетокласничката Белослава Конова е предпочела в кулинарното си ястие да сплоти типичните печива на 6 европейски страни.
Белослава Конова: Затова за Германия са претцелите, за Италия – пицата, за Румъния – козуначените коминчета, за Франция – кроасаните, за Белгия – белгийските гофрети, само че за България взех решение – обичайна баница ”.След изследване на предписания и опити у дома, Елизабет Кирчева е измайсторила българо-немска пита.

Елизабет Кирчева: „ Добавих единствено една съставна част от немските хлябове, само че другояче е по българска рецепта. ”Ренета Вълева, шеф на Професионалната гимназия по туризъм „ Иван П. Павлов ” - Русе: Целта на състезанието е нашите деца първо да се срещнат с присъщите хлябове на другите страни, които са част от Европейски Съюз и по някакъв метод да претворят в тесто концепцията за това, че Европейски Съюз ни сплотява - по този начин се назовава и креативното съревнование за печиво „ Хлябът свързва Европа ”.
Двамата спечелили, които ще дефинира журито, ще показват своите експонати, дружно с връстниците си от Румъния, Полша, Сърбия и Германия в галерия в немския град Улм по време на Дунавския фестивал от 12 до 15 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР