7 са офертите в обществената поръчка за изработването на разширен

...
7 са офертите в обществената поръчка за изработването на разширен
Коментари Харесай

7 са офертите за изготвянето на идеен проект за 2,5 км ново трасе на път I-5 край Присовските завои

7 са офертите в публичната поръчка за изработването на уголемен абстрактен план с осъществяването на цялостни инженерно-геоложки изследвания и Подробен устройствен план за построяването на към 2,5 км ново трасе на път I-5 Велико Търново - Габрово /от км 105+430 до км 107+900/. Отсечката e от южния вход на Велико Търново до началото на обходния път на Дебелец и е позната като Присовски завои. По нея минава трафикът от проходите „ Шипка “ и „ Република “ в посока София, Варна и Русе.

Отворените предложения са на:
„ ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ “ ООД;
„ АЛВЕ КОНСУЛТ “ ЕООД;
„ ВИА-ПЛАН “ ЕООД;
Обединение “Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей ” ДЗЗД, с участници: „ Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс “ ЕООД, „ ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД и „ Ей Джей Кънсълтинг “ ЕООД;
„ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ЕООД;
„ ПЪТПРОЕКТ “ ЕООД;
„ ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ “ ООД.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е 450 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяването й е 100 календарни дни. Изпълнителят ще би трябвало да създаде уголемен абстрактен план за ново трасе, с вариантни решения, да извърши цялостни инженерно-геоложки изследвания и да създаде Подробен организационен проект. Въз основа на утвърждения абстрактен план по-късно ще може да се разпореди изработването на механически план, а по-късно и строителство на трасето.

В момента секторът е с няколко поредни противоположни криви с дребен радиус и при шофиране с несъобразена скорост е допустимо овакантяване на пътното платно. Определена е като права с централизация на пътнотранспортни катастрофи. По данни на Министерство на вътрешните работи – бранш „ Пътна полиция “, в интервала от 2009-2019 година са станали 181 пътни случая.

С изместването на първокласния път в региона на Присовските завои ще се обезопаси правата, ще се улесни трафикът, като се обезпечи безконфликтно прекосяване на директния и локален транспортен поток, ще се увеличи сигурността и комфортът на пътуващите. Предвижда се съществуващото трасе на първокласния път да остане дублиращо и по него да минава трафикът към промишлената южна зона на Велико Търново.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР