7 на всеки 10 европейци, които използват Интернет, пазаруват онлайн.

...
7 на всеки 10 европейци, които използват Интернет, пазаруват онлайн.
Коментари Харесай

Българите и румънците масово не пазаруват онлайн

7 на всеки 10 европейци, които употребяват Интернет, пазарят онлайн. 68% от интернет потребителите в Европейски Съюз са заложили на електронните покупки през 2017 година, демонстрира изследване на Евростат.

Делът на пазаруващите в световната мрежа е доста изменчив при другите страни членки. В Румъния и в България онлайн купувачите са относително малко (съответно 23% и 27%), до момента в който тези в Обединеното кралство 86%, Швеция 84% и Дания, Германия, Люксембург и Холандия (по 82%) са доста повече.

Според същото изследване на Евростат, 71% от всички пазаруващи по интернет във възрастовата група сред 16 и 24 години са купували основно облекла и спортни такъми. Близо 50% от електронните покупки на хората на възраст сред 25 и 54 години са били за артикули за дома, до момента в който в най-високата възрастова категория сред 55 и 74 години, цели 57% от покупките онлайн са били за пътувания и отмора.

В рамките на целия Европейски Съюз 85% от хората са употребявали интернет през миналите 12 месеца, като 57% от тях прибегнали до онлайн покупки. В същото време 66% от българите са употребили интернет и едвам 18% тях са се възползвали от извършването на покупки онлайн.

За страдание, по тези 2 индикатора нашата страна се подрежда на последно място измежду всички 28 страни - членки на Европейска съюз, регистрира изследването на Евростат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР