69-годишният Уелингс е обвинен за това, че в 30-дневен срок

...
69-годишният Уелингс е обвинен за това, че в 30-дневен срок
Коментари Харесай

Управителят на ”Евроманган” стана обвиняем

69-годишният Уелингс е упрекнат за това, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията на сдружението като негов шеф и представляващ не е изискал от съда да открие произвеждане по неплатежоспособност.

Управителят на „ Евроманган “ е гражданин на Англия, само че е със статут на непрекъснато пребиваващ в България. Дейвид Уелингс не е бил открит на непрекъснатия си адрес във Варна. Разследващите създали още един опит да бъде открито местонахождението му, с цел да бъде свикан. Намерен е бил в седалището на сдружението в село Църква, където му е била връчена призовка.

Районната прокуратура в Добрич е събрала задоволително доказателства по делото, от които излиза наяве, че сдружението, на което с концесионен контракт е отдадена мина Оброчище, е изпаднало в неплатежоспособност от 30 юни 2016 година

Натрупаните обществени отговорности към Национална агенция за приходите са в размер към 1,5 млн. лв.. За тези отговорности Национална агенция за приходите е образувала наложително осъществяване за събирането им. Отделно от тях „ Евроманган “ ЕАД има отговорности и към частни кредитори за доставки и превоз към 100 000 лв.. Само към „ Енерго про “ ЕАД сдружението на Уелингс дължи към 200 000 лв..

Престъплението, в което е упрекнат шефът, се санкционира с отнемане от независимост до 3 години или с санкция до 5000 лв..

Драмата в мина "Оброчище " тлее от началото на годината. На няколко пъти миньори отказваха да излязат от рудника, до момента в който не им бъдат изплатени заплатите. Наложи се даже намесата на висшето държавно управление, в това число министър председателят Бойко Борисов и омбудсманът Мая Манолова.

Енергийният министър Теменужка Петкова краткотрайно спря концесията на мината , а със обстановката се зае и прокуратурата, която откри голям брой нарушавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР