69-годишният шофьор без книжка, който в събота по обед блъсна

...
69-годишният шофьор без книжка, който в събота по обед блъсна
Коментари Харесай

Домашен арест за пияния шофьор, блъснал няколко коли в София


69-годишният водач без брошура, който в събота по обед блъсна няколко автомобила под въздействието на алкохол, остава под домакински арест.

Решението на Софийски областен съд предстои на обжалване. В залата Димитър Терзиев призна виновността си. Седнал зад кормилото, с цел да реалокира колата си.

„ Той не е имал желание да кара, а просто да реалокира автомобила, на който му е паднал акумулатора. Има дископатия от доста време и получава разбиране на крайниците “, изясни служебният му бранител Мирослава Качамакова.

Съдът не почете молбата на прокуратурата за задържане под стража и наложи мярка - домакински арест.

„ Той е в доста влошено здравословно положение. Просто домашният арест не е подобаваща за него мярка “, съобщи бранителят му.

От прокуратурата не разясниха, а в съда стана ясно, че книжката на мъжа е отнета преди 6 месеца.

Екипът ни ревизира какво се случва с блъснатите коли. Бранимира, която е измежду пострадалите, има гражданска отговорност, само че няма „ Каско “.

„ Не е належащо потърпевшите коли да имат застраховка „ Каско “. Те ще получат обезщетение от „ Гражданската отговорност “ на причинителя на вредите “, изясни Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при автомобилни произшествия.

Автомобилът на 69-годишния мъж е със снети номера и по тази причина потърпевшите най-вероятно ще бъдат обезщетени от гаранционния фонд, който на собствен ред ще търси сметка на причинителя за това, че е предизвикал злополука след използването на алкохол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР