6800 лева награден фонд ще си разпределят победителите в 78-то

...
6800 лева награден фонд ще си разпределят победителите в 78-то
Коментари Харесай

6800 лв. е наградният фонд за плувния маратон Галата – Варна

6800 лв. награден фонд ще си разпределят спечелилите в 78-то издание на най-стария плувен маратон Галата - Варна. Надпреварата ще започва на 5-ти август в 9,30ч. от моста на нос Галата, състезателите ще финишират на буна №2, дистанцията по права линия е към 4500 метра.

„ Остават броени дни до 78-мия старт на това неповторимо спортно събитие. Благодаря на всички съорганизатори, които ни оказват помощ – на Военноморските сили, на ПСК „ Черно море “, ИА „ Морска администрация “, БЧК, Гранична полиция, Морска гара, Медицинския център по спорта медицина, на Общинска полиция. Вярвам, че и тази година с общи старания маратонът ще се организира сполучливо, уповавам се да има повече участници от предходната година, когато в конкуренцията се впуснаха над 320 души “, съобщи на конференция кметът на Варна Иван Портних, който е и ръководител на организационния комитет. На срещата с медиите участваха Коста Базитов – зам.-кмет, Кристиян Димитров, шеф на дирекция „ Спорт “, контраадмирал Митко Петев, пълководец на Военноморски сили, президентът на ПСК „ Черно море “ Филип Ромбаут, основният арбитър Велислав Цеков, арбитър по море кап. Камен Кукуров.

И тази година маратонът е отворен за всички жители и посетители на Варна от страната и чужбина, родени преди 2006 година Сборният пункт за надпреварата е на Морска гара в 06,30 ч. Записването ще бъде от 6,30ч. до 8,30ч., а преди старта състезателите ще преминат наложителен медицински обзор. За преплували дистанцията се смятат всички, пристигнали на финала до 90 минути след първия финиширал. Награди ще се раздават до 6-то място. Почетена ще бъде паметта на огромния наш маратонец Добри Динев, като от единия от военните катери ще бъде хвърлен възпоменателен венец в морето.

Ден по-рано - на 4-ти август, за втора поредна година ще се организира и спортният конгрес " 1000x1000 “. Събитието няма спортен темперамент и е самобитна подготовка за огромния маратон. Сборният пункт е плажната линия под плувен комплекс „ Приморски “ в 8 ч., стартът е от 10ч. Миналата година са взели участие 130 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР